Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Informē, kādus postījumus vētra nodarījusi Rīgas pašvaldības īpašumiem

© f64

Rīgas pašvaldības īpašumiem vakardienas vētra būtiskus postījumus nav nodarījusi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Uģis Vidauskis.

Viņš pastāstīja, ka vēl notiekot visu objektu apsekošana. Pēc sākotnējā izvērtējuma, visvairāk cietuši koki. Citu būtisku postījumu pašvaldības infrastruktūrai nav.

Apsekojot vakar applūdušo Lucavsalu, konstatēts, ka bērnu rotaļlaukums nav cietis. Jau to izveidojot un uzstādot konstrukcijas, bija ņemta vērā rotaļlaukuma atrašanās vieta, līdz ar to plūdi, rotaļlaukumu nav būtiski ietekmējuši.

Vietām visā pilsētā ir nedaudz cietušas ceļazīmes, kas ir saliektas vai izgāztas. Ir sagriezti atsevišķi luksofori un saņemta informācija par vēja apgāztiem atkritumu konteineriem. Aptuveni piecām izglītības iestādēm ir nedaudz bojāti žogi.

Atbildīgie dienesti steidz visus postījumus novērst un bojāto infrastruktūru salabot. Tāpat daudzviet tiek tīrītas lietus notekas, kurās sakrājušies lauztie zari un lapas.

LETA jau ziņoja, ka vakar Latvijā plosījās vētra. Visstiprākās vēja brāzmas ceturtdien reģistrētas Rīgā - 23 metri sekundē pilsētas centrā, 24 metri sekundē Daugavgrīvā un 26 metri sekundē Kundziņsalā. Arī Ventspils ostā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 metri sekundē. Valsts lielākajā daļā vēja brāzmu spēks bija mazāks par 20 metriem sekundē.