Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Vēja ātrums brāzmās vairs nepārsniedz 18 metrus sekundē; diena būs saulaina

© f64

Piektdienas rītā ziemeļu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās vietām valstī - galvenokārt piekrastē - vēl sasniedz 15-18 metrus sekundē (m/s), liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Stiprākās vēja brāzmas ceturtdien bija reģistrētas Rīgā - 23 m/s pilsētas centrā, 24 m/s Daugavgrīvā un 26 m/s Kundziņsalā. Arī Ventspils ostā ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprinājās līdz 25 m/s. Valsts lielākajā daļā vēja brāzmu spēks bija mazāks par 20 m/s.

Atbilstoši Boforta skalai vējš nesasniedza vētras spēku, bet ceturtdien kritušo koku skaits varētu būt līdzīgs kā pēdējā vētrā, kas Latvijā plosījās šā gada 12.-13.martā.

Piektdienas rītā Latvijas austrumu daļā debesis ir pārsvarā apmākušās, savukārt valsts rietumu pusē ir maz mākoņu. Nav ievērojamu nokrišņu.

Gaisa temperatūra +7..+11 grādi, piekrastē vietām līdz +13 grādiem.

Rīgā samazinās mākoņu daudzums, gaisa temperatūra +11..+12 grādi un ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz 15-18 m/s.

Piektdien Latvijā būs pārsvarā saulains laiks, vairāk mākoņu saglabāsies dienas pirmajā pusē austrumu novados, prognozē sinoptiķi.

Nav gaidāmi nokrišņi. Gaiss iesils līdz +12..+15 grādiem valsts austrumu daļā un +15..+17 grādiem pārējā Latvijā.

Ziemeļrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 10-16 metriem sekundē, vējainākā diena būs Rīgā un Latgalē.