Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šī diena būs vēsa un vētraina, daudzviet līs

© f64

Ceturtdien Latvijā rietumu un ziemeļu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 16-22 metriem sekundē, piekrastē - līdz 22-27 metriem sekundē, lielākais vējš un postījumi gaidāmi Rīgā, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra būs +8..+14 grādi. Valsts lielākajā daļā brīžiem līs, vietām gaidāms stiprs lietus; Kurzemē būs maz nokrišņu. Debesis pārsvarā mākoņainas.

Rīgā gaidāms lietus, brīžiem līs stipri, un ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 24-27 metriem sekundē. Gaisa temperatūra nepārsniegs +13 grādus.

Naktī uz piektdienu vējš kļūs nedaudz lēnāks.

Spēcīgs ciklons no Somijas virzās uz Krieviju, no rietumiem pastiprinās anticiklona ietekme. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā no 755 dzīvsudraba staba milimetriem valsts ziemeļaustrumos līdz 762 milimetriem dienvidrietumos.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Rīgā un citviet piekrastē izsludinājis oranžo brīdinājumu. Vējš lauzīs kokus, pa gaisu var tikt nesti nenostiprināti priekšmeti un atlūzas, iespējami elektroapgādes pārrāvumi.

Ja vējš ir radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, iedzīvotājiem jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Ūdens līmenis Rīgā un citviet līča dienvidos paaugstināsies aptuveni metru virs normas; nav gaidāmi plūdi. Viļņu augstums Rīgas līcī var pārsniegt trīs metrus.