"Ķenča bērzu" birztalu ASV vēstniecība apjož ar žogu

© Raitis Plauks/f64

Šovasar posmā no Remtes, Lielirbes ielas līdz Kārļa Ulmaņa gatvei esošā bērzu birztala apjozta ar zaļu žogu. Rīgas pilsētas būvvalde norāda, ka šis īpašums pieder pašvaldībai,un birzs ir iežogota, lai teritorijai līdzās esošās Rīgas mūzikas internātvidusskolas bērni tur varētu droši uzturēties.

Rīgas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone skaidro, ka minētajā teritorijā savulaik notika situltummezglu rekonstrukcija un izbūve, pēc tam sakārtots arī īpašumtiesību jautājums un birzs nodota skolai.

Rīgas mūzikas internātvidusskolas direktore Maija Leipciga Neatkarīgajai stāsta, ka skolai piegulošā teritorija gadiem ilgi ir bijusi daudzu problēmu vieta. "Tā mums ir bijusi ilga problēma, jo dzērāji un bezpajumtnieki bērzu birztalu bieži padarīja par dzeršanas vietu, apdraudot bērnu drošību. Pateicoties Rīgas domei, šis jautājums beidzot ir sakārtots un žogā pagaidām palikuši divi nelieli caurumi, kuri tiks aiztaisīti līdz ar ASV vēstniecības būvniecību," skaidro M. Leipciga.

Pagaidām Remtes ielā 1 turpinās būvdarbi, un, visticamāk, šoziem no Raiņa bulvāra uz turieni pārcelsies ASV vēstniecība. ASV pieder minētais īpašums, taču apkārtējā teritorija esot pašvaldības. "ASV vēstniecības īpašums plešas apmēram sešus metrus aiz vēstniecības kompleksa nožogojuma. Ne bērzu birztala, ne zaļais žogs nepieder ASV valdībai. ASV vēstniecība ar nepacietību gaida brīdi, kad tā varēs pārcelties līdzās saviem jaunajiem kaimiņiem," Neatkarīgajai komentē ASV vēstniecības preses pārstāvis Kaspars Rūklis.

Līdzās topošajai ASV vēstniecībai esošā bērzu birztala ir iemūžināta filmā. Tā Brāļu Kaudzīšu Mērnieku laiku Ķencis savu slaveno lūgšanu par īpašumtiesībām, slātaviešu un čangaliešu attiecībām, vismaz filmā esot teicis Rīgā, netālu no mūzikas internātvidusskolas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.