Rīgas skolu remontos šogad būs ieguldīti gandrīz 50 miljoni eiro

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgas izglītības iestāžu remontos šogad būs ieguldīti kopumā gandrīz 50 miljoni eiro, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora vietnieks un Būvniecības pārvaldes priekšnieks Rihards Rusins.

No tiem 25,6 miljoni eiro ir Eiropas Savienības līdzfinansējums, kas paredzēts izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes uzlabošanai.

Šogad dažādi remontdarbi ir īstenoti un līdz gada beigām tiks turpināti 61 pirmsskolas izglītības iestādē un 40 skolu ēkās.

Lielākie būvniecības darbi noritēja Rīgas Klasiskā ģimnāzijā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā un Rīgas Angļu ģimnāzijā, kur pie skolu ēkām tika izbūvētas jaunas piebūves un dabaszinību korpusi ar jaunām laboratorijām.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais