Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Čekušins: Man nav bail zaudēt vēlēšanās

© Vladislavs Proškins/F64

Partija "Saskaņa" ir pārliecināta par uzvaru vēlēšanās, taču man nav bail arī zaudēt, atzina "Saskaņas" Rīgas mēra amata kandidāts Konstantīns Čekušins.

Uzsverot, ka gaidāmās vēlēšanas būs dīvainas, Čekušins pagaidām neprognozē to precīzu iznākumu.

"Ir Covid-19 pandēmija - iespējams, cilvēki baidīsies nākt uz vēlēšanām, lai nesaslimtu. Arī domes pagaidu administrācijas uzvedība bijusi šaubīga - varbūt cilvēki paskatījās, ka nekas uz labu nemainījās, atceltas brīvbiļetes, un tad secinājuši, ka "Saskaņa" varbūt arī nebija sliktākais variants. 29.augustā mēs visi visu uzzināsim," vērtēja mēra amata kandidāts.

"Es domāju, ka mēs uzvarēsim, dabūsim lielāko balstu īpatsvaru un plašāko deputātu pārstāvniecību domē. Pēc tam domāsim un skatīsimies, kam ir līdzīgas vērtības, kas vēlas iet kopā ar mūsu programmu. Runāsim ar katru," solīja Čekušins.

Čekušins arī atzina, ka viņam nav bail arī zaudēt, jo pieņēmis lēmumu strādāt rīdzinieku labā arī domes opozīcijā, kur, pēc viņa vārdiem, arī varot "diezgan labi strādāt".

Topošais politiķis uzsvēra, ka jūt atbalstu savai kandidatūrai partijā. "Esmu jauns cilvēks politikā, man, protams, daudz kas jāiemācās. Tomēr man ir stipra komanda," vērtēja Čekušins.

Čekušins akcentēja, ka viņa moto ir "pastāvēs, kas mainīsies", un, viņaprāt, pārmaiņas visiem ir nepieciešamas. "Man ir savi uzskati. Es nebiju sasaukumā, kas saistīts ar skandāliem. Man ir sava vīzija, un es varu runāt ar jebkuru cilvēku, jo nekonfliktēju ne ar vienu un esmu atvērts," skaidroja Čekušins.

Viņa ieskatā jaunas sejas izvirzīšana saraksta līderim partijai stratēģiski palīdzēs, turklāt Čekušinam ir ambīcijas mainīt ne vien politiku Rīgā un valstī, bet arī "Saskaņas" iekšienē, tai piesaistot jaunus cilvēkus. "Man ir grandiozi plāni," atklāja Čekušins.

Runājot par situāciju partijā, Čekušins uzsvēra, ka "Saskaņai" ir labas vērtības, kuru centrā ir cilvēks. "Uzskatu, ka visi redz "Saskaņas" īstenoto sociālo politiku. Partijai ir jāpiesaista jauni cilvēki, jānodrošina, lai cilvēki par "Saskaņu" balsotu nevis tāpēc, ka nav, par ko citu nobalsot vai kāds ir nacionālists, bet gribētu balsot tāpēc, ka jūt sevi kā daļu no "Sakaņas"," uzsvēra saraksta līderis.

Viņaprāt, ir ļoti daudz jāstrādā ar jauniešiem, jo šajā ziņā partijā ir zināmi trūkumi. Viņš vēlas ir izveidot komandu, "lai nebūtu tikai Konstantīns, Konstantīns, Konstantīns uz visiem plakātiem" un pēc vēlēšanām cilvēki zinātu tikai viņu.

"Es gribu, lai cilvēki zinātu visu mūsu komandu, jo tajā ir lieliski cilvēki ar izcilu izglītību un pieredzi. Esmu jauns cilvēks, varu kaut ko nezināt, bet man ir, kam palūgt padomu," akcentēja Čekušins.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta pēdējā sestdienā.