Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

NEPLP veic pārbaudi par Rīgas domes deputāta amata kandidāta Pētera Apiņa raidījumu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) veic pārbaudi par Rīgas domes deputāta amata kandidāta Pētera Apiņa vadītu raidījumu "Dr.Apinis" saistībā ar tā atbilstību priekšvēlēšanu laikam noteiktajiem ierobežojumiem.

NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš apliecināja, ka NEPLP Monitoringa centrs patlaban veic pārbaudi saistībā ar raidījumu "Dr.Apinis", sīkāk nekomentējot ne pārbaudes gaitu, ne iespējamos pārkāpumus, ne arī iespējamās sekas.

Viņš gan pastāstīja, ka šis jautājums tiks izskatīts NEPLP sēdē ceturtdien, 23.jūlijā.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likums nosaka, ka vēlēšanu dienā, kā arī 60 dienas pirms vēlēšanu dienas elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem aizliegts izplatīt to personu vadītus raidījumus, sagatavotus komentārus, intervijas un reportāžas, kuras ir pieteiktas par deputātu kandidātiem vai pirms vēlēšanām publiski paziņojušas par savu līdzdalību kādas politiskās partijas, politisko partiju apvienības vai vēlētāju apvienības darbībā. Līdztekus likumā noteikts, ka, ja Saeima ir atlaista vai atsaukta vai republikas pilsētas dome vai novada dome tiek atlaista, vai tiek izsludinātas atkārtotas vēlēšanas, šis ierobežojums attiecināms uz laika posmu no vēlēšanu izsludināšanas dienas līdz vēlēšanu dienai.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas Centrālā vēlēšanu komisija izsludināja 7.jūlijā. Par Apiņa kandidēšanu šajās vēlēšanās no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, kur viņam piešķirts otrais numurs, politiskais spēks paziņojis 16.jūlijā.

Kā liecina raidījumu arhīvs, pēdējais Apiņa vadītais raidījums iznācis 13.jūlijā, savukārt jau nākamajam raidījumam tika izvēlēts cits vadītājs - ginekoloģe Dace Matule, turklāt nedaudz mainīts arī raidījuma nosaukums - "Dr.Apine".

Jaunā vadītāja, piesakot raidījumu, gan norādīja, ka viesi uz raidījumu ieradušies "Pētera Apiņa studijā".

Apinis televīzijas kanālā "Rīga TV 24" raidījumu "Dr.Apinis" vada kopš pagājušā gada sākuma.