Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Partiju reitingi: Par "Saskaņu" Rīgas domes vēlēšanās savu balsi atdotu katrs trešais vēlētājs

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Par politisko partiju "Saskaņa" augusta beigās gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās savu balsi gatavi atdot būtu 33,2% aptaujāto vēlēto, liecina pēc Latvijas televīzijas un sabiedrisko mediju portāla "lsm.lv" pasūtījuma SKDS veiktās aptaujas dati.

Otrā vietā ar 23,3% atbalstu ierindojas partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", kas vēlēšanās startēs kopā. Trešajā vietā ar 8,6% lielu atbalstu ir nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības kopējais saraksts.

Ceturtajā vietā ar 8,4% atbalstu - partija "Jaunā vienotība", piektajā ar 6,1% atbalstu - Zaļo un zemnieku savienība, bet sestajā ar 5,9% atbalstu - partija "Gods kalpot Rīgai". Septītajā vietā ar 5,7% aptaujāto atbalstu atrodas Jaunā konservatīvā partija (JKP), bet septītajā ar 5% atbalstu - Latvijas krievu savienība.

Līdz ar to vismaz piecus procentus vēlētāju balsu kopumā varētu iegūt astoņi politisko partiju saraksti.

1,9% aptaujātie pauduši gatavību balsot par valdībā pārstāvēto partiju "KPV LV", bet 1,5% aptaujāto būtu gatavi balsot par partiju "Alternatīva".

Salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kas tika veikta maijā, lielāko kāpumu piedzīvoja partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie", kurai atbalsts pieaudzis par 6,7 procentpunktiem, taču lielāko kritumu piedzīvoja JKP, kas zaudējusi četrus procentpunktus. Savukārt "Saskaņas" atbalsts sarucis par 2,8 procentpunktiem.

Aptauja tika veikta jūlija sākumā. No aptaujātajiem cilvēkiem 55,3% bija pārliecināti, ka noteikti piedalīsies vēlēšanās, bet 27,2% norādīja, ka "drīzāk piedalīsies".