Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Aptaujā noskaidros rīdzinieku viedokli par domes atceltajām atlaidēm minibusos

© Publicitātes foto

SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS) sadarbībā ar radio SWH veiks pasažieru aptauju, lai noskaidrotu rīdzinieku viedokli par Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta (SD) pieņemto lēmumu - no 8.jūnija atcelt braukšanas maksas atvieglojumus RMS zili baltajos minibusos.

Kampaņa norisināsies divas nedēļas - no 6.jūlija līdz 20.jūlijam, tās ietvaros tiks aptaujāti pieturās stāvošie pasažieri, kuri ik dienu izmanto sabiedrisko transportu, lai dotos savās ikdienas gaitās. Aptaujas mērķis ir noskaidrot rīdzinieku viedokli, kā RD SD lēmums atcelt braukšanas maksas atvieglojumus RMS zili baltajos minibusos, ir ietekmējis pasažieru pārvietošanās iespējas, tostarp sabiedriskā transporta pieejamību, cik tuvu vai tālu ir jāmēro ceļš no mājām līdz sabiedriskajam transportam u.c. būtiskus faktorus. Pasažieru viedokļi tiks atskaņoti ik dienu darba dienās rubrikā "Precīzi laika paziņojumi" visās radio SWH programmās no rītiem un pēcpusdienās.

Pēdējos gados bieži tiek diskutēts par ērtiem un videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem pa pilsētu, proti, ilgtspējīgu mobilitāti, lai veicinātu iedzīvotājus vairāk pārvietoties ar sabiedrisko transportu, velosipēdiem, ar kājām, tādejādi uzlabojot gaisa kvalitāti un samazinot Co2 izmešu daudzumu, ko rada privātās automašīnas, stāvot sastrēgumos. Rīdziniekiem viens no galvenajiem nosacījumiem ir dzīvesvietas un darba vietas sasniedzamība, sabiedriskā transporta pieejamība, kā arī braukšanas maksas atvieglojumi, kas ļauj ievērojami ietaupīt naudu, kas nav mazāk svarīgs faktors. Noslēdzoties aptaujai, tiks apkopoti pasažieru viedokļi.