Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Biedrība: Rīgā netiek izmantots ielu tirdzniecības potenciāls

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgā netiek izmantots lauksaimnieku un mājražotāju produkcijas ielu tirdzniecības potenciāls, aģentūrai LETA pauda biedrībā "Latvijas lauksaimniecības mežsaimniecības kamera" ("Agrichamber").

Biedrībā informēja, ka lauksaimnieki var un arī vēlas paši nodrošināt pārtikas produktu un dažādu mājražotāju produkcijas piegādes Rīgas centrā un Rīgas apkaimēs.

"Agrichamber" ieskatā Rīgas vadībai ielu tirdzniecībai būtu jāatvēl iela vai ielas daļa centrā, piemēram, Blaumaņa iela vai Tērbatas iela.

"Šajā laikā, kad siltumnīcas un lauki ir pilni ar dažādiem lauku labumiem, lauksaimnieks labprāt dotu citiem pašu labāko, ko viņš ir izaudzējis un izlolojis, un brīva tirdzniecība pašā Rīgas sirdī būtu labs solis tirdzniecībai jau citā līmenī, esot tuvāk patērētājam," pauda "AgriChamber" valdes priekšsēdētājs Dīns Cielavs.

"Agrichamber" ir dibināta 2016.gadā, un tās mērķis ir apvienot Latvijas lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības uzņēmumus, lai efektīvāk spētu pārstāvēt biedrus nozaru problēmu risināšanā, esot atbildīgam sociālajam partnerim valdībai, palīdzot risināt nozarei aktuālās problēmas.