Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

FOTO, VIDEO: Rīgas applūdušās ielas; kopš agra rīta darbojoties ūdens atsūknēšanas tehnikas

© Oksana Džadana/F64

Ņemot vērā spēcīgās lietavas, Rīgas ielās kopš pulksten 4.00 noris lietus ūdens peļķu atsūknēšana vietās, kur izveidojušās peļķes ievērojami apgrūtina satiksmi, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Patlaban tehnikas vienības ūdens peļķes atsūknē Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielās. Kopumā darbam norīkoti 13 šādi transportlīdzekļi.

Tikmēr sociālajos tīklos cilvēki dalījušies ar foto un video no applūdušajām Rīgas ielām.

"Applūdusi iela pie Piena kombināta, zem Dienvidu tilta. Tur cilvēki atraduši plūdu rezultātā pazaudētas auto numurzīmes," ziņots sociālās vietnes Instagram profilā "Sadursme.lv".

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Plūdi Ganību dambī, Ropažu ielā un Bolderājā, norāda Sadusme.lv.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Plūdi Krasta ielā.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme) on

Aculiecinieku video sociālās vietnes Instagram profilā "breaking.lv", kurā redzama applūdusī Duntes iela.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Domē norāda, ka departamenta speciālisti šobrīd veic arī Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības precīzāk norīkotu tehniku uz citām applūstošām vietām. Tāpat ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību noteklūkām un nepieciešamības gadījumā tās attīrīt.

Rīgas iedzīvotāji aicināti arī turpmāk ziņot par applūdušām ielām, zvanot Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Pašvaldībā norāda, ka spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Šobrīd, pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas.