Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Glābēji saņēmuši 20 izsaukumus par vēja postījumiem Rīgā; zem kokiem cietušas arī 6 mašīnas

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Glābēji jau saņēmuši 20 izsaukumus par stiprā lietus un vēja postījumiem Rīgā, lai gan sešas automašīnas jau cietušas nolūzušu koku dēļ, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvi Agritu Vītolu.

Viņa pastāstīja, ka laika posmā no pusnakts līdz plkst.6.49 VUGD bija saņēmis 10 izsaukumus par stiprā lietus un vēja radītajiem postījumiem, un tie pārsvarā bija saistīti ar nolūzušu koku savākšanu, lai gan trīs gadījumos nolūzuši koki vai to zari bija apskādējuši automašīnas.

Savukārt jau šorīt VUGD bija aktīvi 10 gadījumi, kad bija nepieciešama glābēju palīdzība nolūzušu koku savākšanai un trīs no tiem bija saistīti ar to, ka tie bija uzkrituši automašīnām.

Vītola piebilda, ka pārsvarā izsaukumi bijuši Rīgā un Pierīgā.

Jau ziņots, ka saistībā ar ekstremālām lietavām Latvijā arvien spēkā ir sarkanais brīdinājums, jo tuvāko stundu laikā Latvijas centrālajos rajonos gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Tāpat Latvijā ir ekstremālas lietavas, jo centrālajos rajonos kopējais nokrišņu daudzums var sasniegt 60-80 milimetrus. Rietumu rajonos līs ilgstoši. Kopējais nokrišņu daudzums sasniegs 40-55 milimetrus.

Arī vietām austrumu rajonos no rīta gaidāms stiprs lietus. Nokrišņu daudzums sasniegs ap 20 milimetrus.

Saistībā ar minēto spēkā ir sarkanais brīdinājums. Brīdinājums ir spēkā līdz 30.jūnija plkst.16.