Ar jaunu radiostaciju popularizēs alternatīvo mūziku

Ar jaunās smagās mūzikas radiostacijas "Heavy Balt" atklāšanu alternatīvās mūzikas entuziasti vēlas lauzt stereotipus par šī mūzikas žanra zemo popularitāti, šodien radiostacijas atklāšanā sacīja tās pārstāve Gunta Bondare.

Patlaban radiostacija dzirdama testa režīmā vietnē zone.id.lv, taču no 1.oktobra radio būs dzirdams mājaslapā "www.heavybalt.com". Sākotnēji "Heavy Balt" darbosies kā interneta radiostacija, taču tās veidotāji iecerējuši piesaistīt sponsorus un atbalstītājus, lai vēlāk piedalītos konkursā par apraides atļaujas iegūšanu.

Radio ēterā būs dzirdami Latvijas jaunie alternatīvās mūzikas mākslinieki un grupas, kurām, kā norāda radiostacijas pārstāvji, iepriekš nav bijis lielas iespējas sevi popularizēt.

Ar "Heavy Balt" palīdzību iecerēts atdzīvināt vietējo smago mūziku. Radiostacijas pārstāvji radio komandai aicina pievienoties arī citus šīs mūzikas cienītājus un izmēģināt spēkus, kļūstot par ētera personībām.

Radiostacijas veidotāji uzsver, ka "Heavy Balt" ir pirmā smagās mūzikas radio stacija Latvijā. Jaunā radio darbību iecerēts sākt šī gada 1.oktobrī ar atklāšanas koncertu kluba "Melnā Piektdiena" telpās, Brīvības gatvē 193c. Savukārt 2.oktobrī par godu radio stacijas atklāšanai paredzēts koncerts jaunatvērtā kluba "Corsairs" telpās, Bruņinieku ielā 73.

Svarīgākais