"Tautas lūgšanu" neatļauj, jo tā nav tradicionālo kristīgo konfesiju pasākums

Rīgas pašvaldība nav atļāvusi "vienas privātpersonas pieteikto pasākumu" "Tautas lūgšana" 11.novembra krastmalā, jo tas nav uzskatāms par tradicionālo kristīgo konfesiju rīkotu pasākumu, šādu Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Radzevičs norāda, ka Rīgas pašvaldība vienmēr centusies atbalstīt un arī turpmāk atbalstīs tradicionālo kristīgo konfesiju rīkotus pasākumus, taču minētais pasākums par tādu neesot uzskatāms, un to arī apstiprinot organizatores domubiedru paustais publiskā telpā.

Kā pilsētas izpilddirektoru informējusi biedrības "Tautas lūgšana" administratore Baiba Priedīte-Strode, minētajai organizācijai ar plānoto pasākumu neesot nekāda sakara, bet kristiešu draudžu Tautas lūgšana pēdējo reizi notikusi naktī no šā gada 17.septembra uz 18.septembri, savukārt nākamā plānota naktī no 3.decembra uz 4.decembri. Biedrība "Tautas lūgšana" nav iesaistīta 25.septembra pasākumā krastmalā un nav atbildīga par šo notikumu, teikts biedrības mājaslapā "www.tautaslugsana.lv".

"Neviena privātpersona nav tiesīga uzurpēt Dieva vai tautas gribas vārdu, kā to dara plānotā pasākuma organizatori. Šajā gadījumā, izmantojot citas organizācijas idejas un mērķus, tiek maldināta sabiedrība, īpaši kristīgā sabiedrība," norāda Radzevičs.

Kā ziņots, iepriekš izpilddirektora pārstāvis skaidroja, ka "Tautas lūgšanas" koncerta rīkošana 11.novembra krastmalā liegta pārmērīgo satiksmes ierobežojumu dēļ. Kā norādīja Vidauskis, 11.novembra krastmala parasti tiekot slēgta tikai lielos valsts un pašvaldības pasākumos. "Tautas lūgšanas" koncerta rīkošana, ieskaitot sagatavošanu un demontāžu, prasītu satiksmes slēgšanu uz divām dienām, kas būtu nesamērīgi liels apgrūtinājums rīdziniekiem.

Pašvaldība piedāvājusi pārcelt koncertu uz Mežaparku. Tas pieteikts kā publisks izklaides pasākums, tāpēc tā rīkotāju sašutums par it kā pulcēšanas un vārda brīvības ierobežojumiem ir nepamatots, uzsvēra izpilddirektora pārstāvis.