Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No 29. jūnija līdz 12. jūlijam notiks Vasaras Rīgas restorānu nedēļa

© Publicitātes foto

Lai atbalstītu galvaspilsētas viesmīlības nozari, no 29.jūnija līdz 12.jūlijam notiks Vasaras Rīgas restorānu nedēļas. Dalību projektā jau pieteikuši 32 restorāni, kas pilsētas viesus lutinās ar Latvijas vasaras garšu.

“Nav noslēpums, ka viesmīlības nozare ir viena no tām, kas šo pēdējo mēnešu laikā cietusi vissmagāk, tāpēc brīdī, kad restorāni nesen ir vēruši savas durvis un ar nepacietību gaida apmeklētājus, ir īstais laiks Restorānu nedēļām. Šoreiz gardēžu svētki norisināsies divas nedēļas, lai varētu apkalpot visus viesus, kā arī piesaistīt vairāk kaimiņvalstu tūristu. Restorānu nedēļas laikā lūdzam cilvēkus būt saprotošiem, ja rezervāciju nevar veikt vēlamajā laikā katru dienu - restorāni vēl atkopjas no krīzes ierobežojumiem,” uzsver Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Jenzis.

Jau ziņots, ka RTAB ir uzsācis kampaņu “Rīga bez Tevis nav Rīga”, kuras uzdevums ir mudināt cilvēkus apmeklēt jau iecienītas Rīgas vietas, kā arī atklāt jaunas galvaspilsētas garšas. Tās vieni no galvenajiem varoņiem ir Live Rīga ilggadējie partneri - restorāni un kafejnīcas. Kampaņa “Rīga bez tevis nav Rīga” un Vasaras Rīgas restorānu nedēļa ir daļa no tūrisma veicināšanas pasākumiem, ko paredz RTAB izstrādātais krīzes seku rīcības plāns.

Iepazīties ar restorānu sagatavotajām ēdienkartēm trīs valodās - latviešu, angļu un krievu - no šodienas var iepazīties Live Rīga portālā www.Liveriga.com/RRN. Īpašā piedāvājuma cenas visos restorānos visu nedēļu garumā ir tikai divas - 20 un 25 eiro.

Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā varēs baudīt restorānos AC Lounge, Annas dārzs, B-Bārs restorāns, Bon Vivant, Čarlstons, Čemodāns, Duvel’s Pub, Easy Wine, Elements, Ferma, Hercogs Ķīpsala, Key to Riga, Laivu centrs, Le Sommet, Moltto Grill&Wine, Mākslas muzeja restorāns, Neiburgs, Niklāvs, Osta, OZO restorāns, Panorāma un Tinto.


Savukārt 25 eiro kategorijā piedalās restorāni - 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Dome, Entresol, Forest, Garage, Kaļķu vārti, Kolonāde.Mūsu stāsti…, Restorāns 3, St. Petrus un Stage 22.


Vasaras Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.


Vasaras Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB). Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.