Rīgā būs divas jaunas zupas virtuves trūcīgajiem iedzīvotājiem

No pirmdienas, 27.septembra, darbu sāks divas siltā ēdiena izsniegšanas vietas trūcīgo iedzīvotāju ēdināšanai galvaspilsētā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes labklājības departamentā.

Daugavas labajā un kreisajā krastā darbosies siltā ēdiena izdales vietas tiem rīdziniekiem, kuri saņem atbalstu sociālā drošības tīklā labklājības un veselības jomā, tanī skaitā ģimenēm ar bērniem, pensionāriem un bezdarbniekiem.

Pilotprojekta sākšana paredzēta 27.septembrī un plānota divus mēnešus.

"Labklājības līmenis Rīgā pasliktinās, par to liecina skaitļi, kas norāda, ka trūcīgo personu skaits 2010.gadā periodā no janvāra līdz septembrim ir palielinājies divas reizes. Trūcīgām personām nepieciešama palīdzība, tāpēc jaunu virtuvju atklāšana ir nopietns atbalsts šiem cilvēkiem. Domāju, ka arī turpmāk, izanalizējot situāciju Rīgā un pieprasījumu pēc pusdienām, varēsim paplašināt šo pašvaldības pakalpojumu," norāda Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs Leonīds Kurdjumovs (SC).

Siltā ēdiena izdales vieta Mazā Krasta ielā 73, Rīgas Grebenščikova vecticībnieku draudzes teritorijā, darbosies katru darba dienu no plkst.10 līdz 18 vai līdz porciju izdalīšanai. Jābrauc ar 3., 7. vai 9.tramvaju līdz pieturai Daugavpils iela. Ieeja no Grebenščikova ielas.

Siltā ēdiena izdales vieta Mārtiņa ielā 3, Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskās draudzes teritorijā darbosies katru darba dienu no plkst.10 līdz 18 vai līdz porciju izdalīšanai. Jābrauc ar 4. vai 5.tramvaju līdz pieturai Mārtiņa iela. Ieeja no Mārtiņa ielas.

Katru darba dienu tiks piedāvāta cita ēdienkarte: zupa, otrais ēdiens un dzēriens. Ēdienu varēs baudīt uz vietas vai arī ņemt līdzi uz mājām savos traukos.

Silto ēdienu varēs saņemt, uzrādot Rīgas Sociālā dienesta izsniegtu izziņas orģinālu - izziņu par atbilstību trūcīgas ģimenes vai personas statusam, izziņa par atbilstību maznodrošinātās ģimenes statusam vai izziņa par atbilstību atsevišķi dzīvojošas personas vai ģimenes statusam, kas tiesīgas saņemt pilnu atbrīvojumu no pacienta iemaksas un līdzmaksājuma, 50% atbrīvojumu no pacienta iemaksas un līdzmaksājuma, un atbrīvojuma no pacienta līdzmaksājuma par zālēm un medicīnas precēm saskaņā ar normatīvajiem aktiem par ambulatorajai ārstēšanai paredzēto zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtību.

Pašvaldības iepirkuma procedūras rezultātā ēdināšanas pakalpojumu tiesības sniegt ieguva SIA "Zītari LZ" un SIA "Bistroff". Kopējā līguma summa ir 20 000 lati, bet vienas porcijas cena - 97 santīmi.

Darba dienās katrā no izdales vietām plānots izsniegt līdz 500 ēdienu porciju komplektu. Visi ēdieni tiks pagatavoti Pārtikas un veterinārā dienesta atzītās virtuvēs un izdalīti vienreiz lietojamos traukos. Abi pakalpojuma sniedzēji nodrošinās kārtību un tīrību ēdiena izdales vietās.

Rīgā patlaban darbojas četras zupas virtuves, kuras līdzfinansē Rīgas dome - kopumā 550 porcijas dienā piecas reizes nedēļā.

Viena zupas virtuve darbojas darba dienās no plkst.12 līdz 13 Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu.

Zupas virtuve Čiekurkalna tirgū darbu sāks 1.oktobrī. Strādās tikai ziemas periodā darba dienās no plkst.13 līdz 14.

Zupas virtuve K.Barona ielā 56 strādā katru dienu no plkst.9 līdz 11, izņemot svētdienas.

Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem Katoļu ielā 57 zupas virtuve strādā katru darba dienu no plkst.13 līdz 15. Pusdienas saņem tie klienti, kuri piedalās Dienas centra nodarbībās un veic līdzdarbības pienākumus.

Svarīgākais