Alus festivāla rīkotāji Vecrīgā uzbūvējuši milzīgu telti; pret to iebilst Būvvalde

© Viesturs Radovics/nra.lv

Alus festivāla "Oktoberfest" rīkotāji Vecrīgā, Kaļķu ielā, pie viesnīcas "Hotel de Rome" iepretim Brīvības piemineklim uzslējuši milzīgu telti, kas, pēc Rīgas Būvvaldes teiktā, ir pārāk liela un neatbilst saskaņotajai iecerei.

Aptuveni 20 metru platā un 40 metru garā telts pilnībā aizsedz skatu no Kaļķu ielas uz Brīvības pieminekli. To uzslējis uzņēmums "Roehlinger B&V", kas no rītdienas, 23.septembra, līdz 26.septembrim rīko pasākumu par godu Vācijas alus festivāla "Oktoberfest" 200 gadu jubilejas svinībām.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pētersone, ar pasākuma rīkotājiem ilgi meklēts kompromiss par telts apmēru un novietojumu, līdz panākta vienošanās.

Tomēr patlaban uzslietā telts neatbilst saskaņojumam, informēja Būvvaldes pārstāve.

Pētersone norādīja, ka telts uzsliešana veikta kā publisks pasākums, kam devis atļauju pilsētas izpilddirektors, un Būvvaldei neesot pilnvaru lemt par pārkāpēju sodīšanu.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) šo situāciju izvērtēs un tad pieņems lēmumus par tālāko rīcību, aģentūrai LETA sacīja Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Kā aģentūrai LETA skaidroja pasākuma rīkotāju pārstāve Zane Dzalbe, svētku norises telts būvēta, ievērojot visus drošības pasākumus. Saistībā ar to, ka zem bruģa seguma atrodas dažādas inženierkomunikācijas un pagrabs, ticis pieņemts lēmums telti neenkurot zemē, bet veidot īpašu pamata līmeni, uz kā to būvēt.

"Tehniskais risinājums ir izvēlēts, ievērojot gan Būvvaldes norādes, gan vietas un blakus esošās būves specifiku, jo iela un gaismas stabi svētku norises vietā nav simetriski viesnīcai "Hotel de Rome". Tāpēc drošības apsvērumu dēļ pamata līmenis uzcelts simetriski ielai un nevis ēkai," norādīja Dzalbe.

Šobrīd telts ir uzcelta droša pasākuma apmeklētājiem, vienmērīgi noslogojot grunti un uz stipra pamata, sacīja Dzalbe.

Kā informē pasākuma rīkotāji, "Oktoberfest", kas pirmo reizi notika 1810.gadā, ir ikgadējs festivāls vienā no Vācijas skaistākajām pilsētām Minhenē, kas ilgst no septembra beigām līdz pat oktobra sākumam un ir viens no visvairāk apmeklētākajiem un populārākajiem svētkiem Vācijā, ko ik gadu apmeklē vairāki miljoni cilvēku.

Šogad pirmo reizi Rīgas iedzīvotājiem un arī daudzajiem pilsētas viesiem ir iespēja izbaudīt tradicionālo bavāriešu gaisotni pašā galvaspilsētas sirdī un ar labākajām "Oktoberfest" tradīcijām.

Pretim viesnīcai "Hotel de Rome" uzceltajā teltī pasākuma apmeklētāji varēšot baudīt nacionālos bavāriešu ēdienus un dzērienus, dejas un rotaļas, kā arī piedalīties dažādos konkursos un sacensībās.

Pasākumu "Oktoberfest" Rīgā organizē uzņēmums "Roehlinger B&V" sadarbībā ar Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameru un Vācijas vēstniecību.

Svarīgākais