Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas siltums" šodien plāno atjaunot piektdien iegruvušo Ģertrūdes ielas segumu

© Dmitrijs Suļžics/ F64

. AS "Rīgas siltums" šodien plāno atjaunot piektdien iegruvušo Ģertrūdes ielas segumu, pastāstīja uzņēmuma pārstāve Linda Rence.

Lai novērtētu situāciju, konkrētajā vietā tika atrakts plašāks posms, teica Rence. Patlaban siltumtīkla defekti novērsti.

Plānots, ka plkst.19 iela tiks pilnībā atvērta satiksmei.

Tāpat Rence pastāstīja, ka kopumā pirmās dienas laikā pārbaudēs visā pilsētā "Rīgas siltums" konstatējis 35 defektus siltumtīklos. No šiem bojājumiem palikuši vēl 12 defekti un ietekmēti 70 abonenti, taču uzņēmums plāno jau līdz sestdienas vakaram lielu daļu bojājumu novērst.

Pērn desmit dienu laikā uzņēmums atklāja 70 defektus. Tie īpaši bīstami ir ziemas periodā, tāpēc bojājumi jānovērš savlaicīgi, teica Rence.

Viņa gan vērsa uzmanību, ka atsevišķu objektu apsaimniekotāji, iespējams, nav atvēruši siltummezglus, tāpēc pastāv varbūtība, ka ir iedzīvotāju grupas, kas vēl nesaņem karsto ūdeni.

Jau ziņots, ka vakar policijā ap plkst.10.32 saņemts izsaukums uz Ģetrūdes ielu 14, kur iebrukušā bruģī iebraukušas divas automašīnas - BMW un "Mercedes Benz".

"Mercedes Benz" no bedres izkļuvis saviem spēkiem, bet otru spēkratu izvilka ar speciālās tehnikas palīdzību. Negadījumā cietušo nav.

Iegruvums izveidojies hidraulisko pārbaužu laikā, kuras vakar notiek visā Daugavas labajā krastā.

"Pārbaužu laikā siltumtīkli tiek testēti ar paaugstinātu spiedienu un šoreiz siltumtīkls ir plīsis, kā rezultātā izveidojies izskalojums. Konkrētie tīkli gan ir izbūvēti 1963.gadā un savu laiku nokalpojuši," iepriekš pastāstīja Rence.