Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Amatos apstiprināti trīs Rīgas domes departamentu jaunie direktori

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas domes pagaidu administrācija šodien pieņēmusi lēmumu amatos apstiprināt trīs domes departamentu jaunos direktorus.

Par Finanšu departamenta direktoru iecelts līdzšinējais direktora pienākumu izpildītājs Uldis Rakstiņš. Viņš domē dažādos amatos strādā vairāk nekā 20 gadus un kopš 2011.gada departamentā vadījis Pašvaldības budžeta pārvaldi.

Par Pilsētas attīstības departamenta direktori apstiprināta Ilze Purmale, kura arī līdz šim bija departamenta direktora pienākumu izpildītāja. Arī viņa pašvaldībā strādā vairāk nekā 20 gadus un kopš 2009.gada vadījusi departamenta Pilsētplānošanas pārvaldi.

Tikmēr par Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoru iecelts bijušā premjera Māra Kučinska (ZZS) biroja vadītājs Māris Krastiņš. Līdz šim direktora pienākumus veica departamenta Izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis, kurš tagad savā amatā atgriezīsies.

Krastiņš savulaik bijis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas komunikāciju tehnoloģijas jautājumos, bijis ari valdes loceklis VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs", kā arī Izglītības un zinātnes ministrijā vadījis Izglītības satura un eksaminācijas centru.

Finanšu departamenta direktora amats bija vakants kopš 2019.gada novembra, kad amatu atstāja ilggadējā tā vadītāja Ilga Tiknuse.

Izglītības departamenta vadītāja amats bija vakants kopš 2019.gada marta, kad to atstāja Guntis Helmanis, savukārt Pilsētas attīstības departamentam direktora nebija jau kopš 2017.gada un visus šos gadus iestādi vadīja pienākumu izpildītāji.

Kopumā uz Finanšu departamenta direktora amatu bija pieteikušies septiņi pretendenti, bet uz Pilsētas attīstības departamenta vadītāja krēslu kandidēja 15 cilvēki.

Savukārt uz Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora amatu pieteicās astoņi kandidāti.