Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uzmanību iedzīvotājiem: 24. maijā Rīgā notiks zemessargu apmācības

© Kaspars Krafts/F64 photo agency

Svētdien, 24.maijā, no plkst. 7.00 līdz pēcpusdienai 1.Rīgas brigādes zemessargi veiks apmācību Rīgā - pilsētas robežu ietvaros. Nodarbību laikā zemessargi nostiprinās individuālās kaujas iemaņas. Plānota pārvietošanās kājām un transportu pa koplietošanas ceļiem.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā netiks izmantoti ieroči un munīcija. Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju saistībā ar Covid-19, tiks ievēroti ieviestie ierobežojumi. Iedzīvotāji tiek aicināti izturēties ar izpratni pret apmācības norisi.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā: https://www.zs.mil.lv/