Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ķengaragā sadursmē ar trolejbusu iesaistītais šoferis pie stūres sēdies krietnā reibumā

© Ekrānuzņēmums no Twitter/Viktorija Burnova

Valsts policija (VP) noskaidrojusi, ka autovadītājs, kurš vakar Ķengaragā bija iesaistīts sadursmē ar trolejbusu pie stūres atradies krietnā reibumā, turklāt jau pirms 20 gadiem pieķerts braucam dzērumā.

VP preses pārstāve Līna Kaļķe aģentūrai LETA apstiprināja, ka policijā sākts kriminālprocess par satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola reibumā un tā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu no trim līdz desmit gadiem.

Negadījuma apstākļi un precīzs sadursmes izraisītājs tiks noskaidrots izmeklēšanā.

Policijā apstiprināja, ka vieglās automašīnas vadītājs atradies krietnā alkohola reibumā, taču promiļu daudzumu policijā izmeklēšanas interesēs neatklāja.

Automašīnas vadītājs jau 2000.gadā nokļuva policijas redzeslokā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Policijas pārstāve arī precizēja, ka kopumā negadījumā cietušas septiņas personas, no kurām viena no hospitalizācijas atteikusies. Pārējie tika nogādāti medīcīnas iestādē.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgā trolejbusam iebraucot piecstāvu ēkas sienā pēc sadursmes ar vieglo automašīnu, tas izsitis caurumu vienā no ēkas pirmā stāva dzīvokļiem. Negadījums notika Prūšu un Bultu ielas krustojumā.

Dzīvokļa iemītniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka trolejbuss ietriecies sienā vietā, kur bijusi novietota viņas mātes gulta. Nelaimes brīdī gan istabā neviens nav atradies. Pēc viņas teiktā, trolejbusa stanga iztriekusies caur istabu.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informē, ka notikušā negadījuma apstākļus sīkāk izmeklēs policija. Uzņēmuma rīcībā esošā informācija un dati liecina, ka negadījums notika, jo vieglās automašīnas vadītājs neievēroja ceļu satiksmes noteikumus un ietriecās pa galveno ceļu braucošā trolejbusā. Trieciena rezultātā trolejbusa vadītājs zaudēja spēju vadīt transporta līdzekli un ietriecās dzīvojamās mājas sienā.

  • Publicēta