Brīvdabas muzejs rīko Rudens ražas svētkus

Šodien no plkst.12 līdz 17 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Rudens ražas svētki, aģentūru LETA informēja Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Informācijas un izglītības nodaļas pārstāve Kristīne Dzedule.

Ražas svētki Brīvdabas muzejā ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos.

Svētku laikā gadatirgus laukumā būs iespējams apskatīt un iegādāties gan zemnieku dārzos izaudzēto, gan gaļas un zivju kūpinājumus, kā arī sieru. Tāpat Brīvdabas muzejā varēs nopirkt medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus, piemēram, groziņus, kuros nākamgad lasīt sēnes, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai.

Brīvdabas muzeja Rudens ražas svētkos varēs ne tikai tirgoties, bet arī baudīt atraktīvās folkloras kopas "Rija" priekšnesumus.

Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktore Ilze Millersone aicina Ražas svētkos ne tikai iegādāties Latvijas lauku labumus un amatnieku darinājumus, bet arī izstaigāt plašo Brīvdabas muzeja teritoriju, kurā jau redzams rudens skaistums. Muzejā sārtojas kļavas, dzeltē bērzi un dobēs zied ziemcietes.

Ieejas maksa uz Ražas svētkiem pieaugušajiem būs divi lati, studentiem - viens lats, bet skolēniem un pensionāriem - 50 santīmi. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā būs bez maksas.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais