"Rīgas nami": 80% pieteikumus iesniegušie uzņēmēji saņems nomas maksas atbalstu

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

SIA "Rīgas nami" Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisijas sēdēs, kas notika 2020.gada 6.maijā un 11.maijā, kopā tika atbalstīti vēl 10 uzņēmēju iesniegumi nomas maksas atbrīvojumam vai samazinājumam saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā. Līdz šim 80% uzņēmēju - pieteikumu iesniedzēju ir guvuši nomas maksas atbalstu!

Nekustamā īpašuma iznomāšanas komisijas sēdes notiek regulāri. 6.maija sēdē uz izskatīšanu tika virzīti pieci iesniegumi un visi guva atbalstu. Savukārt 11.maijā tika vērtēti seši iesniegumi. Pieci no tiem tika atbalstīti, bet viens - noraidīts.*

Kopā līdz šim ir skatīti 35 iesniegumi. Atbalstu nomaksa maksas samazinājumam vai atbrīvojumam ir guvuši 28 uzņēmēji.

Pilnais SIA "Rīgas nami" atbalstu guvušo uzņēmumu saraksts ir pieejams tīmekļa vietnē www.rigasnami.lv sadaļā COVID-19.

Atgādinām, ka SIA "Rīgas nami" aicina uzņēmējus - biedrības un nodibinājumus, kuriem pirms 2020.gada 8.maija Rīgas domes lēmuma atbalstu nevarēja piešķirt, šobrīd tam pieteikties.

Papildu informāciju iespējams saņemt, rakstot uz e-pastu rigasnami@riga.lv.

* SIA "Rīgas nami" kā Rīgas pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība nomas maksas atbrīvojumu vai samazinājumu var piemērot tikai saskaņā ar Ministra kabineta 2020.gada 2.aprīļa noteikumiem Nr. 180 "Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību", kuru pēdējie grozījumi stājās spēkā 2020.gada 30.aprīlī.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.