Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pievērs uzmanību! Rīgā sabiedriskajā transportā no 12. maija obligāti jāvelk mutes un deguna aizsegs

© Kaspars Krafts/F64

Saskaņā ar valdības norādījumiem un LR Satiksmes ministrijas rīkojumu no 12. maija arī tramvajos, trolejbusos un autobusos būs jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot “COVID-19” izplatības riskus. Brauciena laikā muti un degu varēs aizsegt ar šalli, lakatu vai mājās šūtu sejas masku.

Lai informētu un atgādinātu pasažieriem jauno kārtību, sabiedriskajā transportā tiks izvietoti balss paziņojumi latviešu, krievu, kā arī angļu valodās. Tāpat informācija tiks izvietota sabiedriskā transporta monitoros.

Par jauno kārtību atgādinās arī kontrolieri. Gadījumā, ja kāds pasažieris brauciena laikā nebūs aizsedzis muti un degunu, kontrolieri to lūgs izdarīt.

Lai mazinātu “COVID-19” izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.