Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pa Rīgas vēsturiskā centra perimetru plāno būvēt satiksmes uzraudzības punktus

© Oksana Džadana/F64

Rīgas pilsētas būvvalde Rīgas domes Satiksmes departamentam ir izsniegusi būvatļauju satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanai pa Rīgas vēsturiskā centra perimetru.

Nākamais solis šo punktu izveidei būtu iepirkuma sludināšana jau par būvdarbu veikšanu.

2018.gada rudenī iecere apkārt pilsētas vēsturiskajam centram izbūvēt šādus uzraudzības punktus radīja plašas diskusijas atbildīgo institūciju un iedzīvotāju vidū, jo tika pieļauts, ka līdz ar to izbūvi tiks ieviesta arī iebraukšanas maksa Rīgas centrā.

Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka būvprojekta īstenošana šogad nav plānota. Šī iecere parādījusies jau 2018.gadā, lai uzlabotu satiksmes uzraudzības iespējas. Proti, šajos satiksmes uzraudzības punktos paredzēts izveidot konstrukcijas uz kurām ir iespējams uzstādīt satiksmes uzraudzības iekārtas, kuras veiktu, piemēram, gaisa kvalitātes mērījumus, automašīnu skaitīšanu, ātruma mērīšanu, videonovērošanu un citas funkcijas.

Departamentā norāda, ka patlaban šie punkti tiks primāri veidoti transportlīdzekļu skaita fiksēšanai un citiem mērķiem un tas, vai nākotnē tie varētu kalpot arī kā robeža iebraukšanas maksas noteikšanai, būšot politisks lēmums.

Būvatļauja izsniegta satiksmes uzraudzības punktu ierīkošanai Matīsa ielā, Lāčplēša ielā, Dzirnavu ielā, Gogoļa ielā, Prāgas ielā, Maskavas ielā, Krasta ielā, pie Akmens tilta, pie Vanšu tilta un pie pasažieru ostas.