Ušakovs sola nodrošināt Rīgas domes koalīcijas stabilitāti

© f64

Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) uzdevums ir rūpēties par stabilu pašvaldības darbu, ko viņš arī sola nodrošināt, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Šādu viedokli Ušakovs paudis pēc tikšanās ar JL frakcijas vadītāju Edgaru Jaunupu un vicemēru Aināru Šleseru (LPP/LC). Rīgas mērs šodien nolēma tikties ar abiem politiķiem pēc plašsaziņas līdzekļos izplatītā Jaunupa apgalvojuma, ka Šlesers viņam piedāvājis pēc Saeimas vēlēšanām gāzt no mēra amata Ušakovu un iegūt domes priekšsēdētāja amatu. Par to no apvienības "Vienotība" esot pieprasīta sadarbība nākamās valdības veidošanā un atbalsts PLL.

"Es augsti vērtēju sadarbību ar Andra Amerika vadīto LPP/LC frakciju Rīgas domē. LPP/LC pārstāvju profesionalitāte un kompetence, vadot domes komitejas, ir viens no Rīgas domes koalīcijas stabilitātes garantiem kā pašlaik, tā arī turpmāk," norāda Ušakovs.

Šodien tiekoties ar Šleseru, Ušakovs dzirdējis daudz atzinīgu vārdu par sevi un par LPP/LC sadarbību ar apvienību "Saskaņas centrs" (SC) Rīgas domē. Rīgas mērs ar lielu uzmanību uzklausījis arī Jaunupa domas par politiskajiem procesiem gan Rīgas domē, gan valstī kopumā.

Tāpat Ušakovam bijis interesanti iepazīties ar Jaunupa teikto par JL daudzpusīgo sadarbības pieredzi ar atsevišķiem politiķiem. "Apspriedām arī tēmu par Rīgas domes koalīcijas un opozīcijas nepietiekamu sadarbību un iespējamiem šīs problēmas risinājumiem," informēja domes priekšsēdētājs.

"Protams, mani uztrauc Latvijas politiķu iespējama neapdomīga rīcība Saeimas vēlēšanu kontekstā. Taču pats galvenais man kā Rīgas domes priekšsēdētājam, kas ir atbildīgs visu rīdzinieku priekšā, neatkarīgi no to politiskajiem uzskatiem - ir rūpēties par pilnvērtīgu, stabilu galvaspilsētas pašvaldības darbu. Un šī stabilitāte tiks nodrošināta," sola Ušakovs.

Ušakovam ir jāsaprot, ar ko viņš kopā strādā un vai sadarbība ar pašreizējo vicemēru Šleseru būs iespējama ilgtermiņā, šādu viedokli šodien pēc tikšanās ar Rīgas mēru aģentūrai LETA pauda partijas Jaunups.

Jaunups aģentūrai LETA pastāstīja, ka tikšanās ar Ušakovu noritējusi lietišķā gaisotnē un JL frakcijas vadītājs domes priekšsēdētājam nepastarpināti izklāstījis Šlesera ieceres un "iepriekšējo gadu nedarbus".

"Rīgas mēram ir daudz mazāk pieredzes darbā ar Šleseru. JL ar viņu bijis daudz vairāk darīšanu, un mēs zinām, kādus nodevīgus gājienus no viņa var sagaidīt," teica Jaunups, piebilstot, ka Rīgas mēram būtu jāsaprot, ar ko viņš kopā strādā un vai šāda sadarbība ar Šleseru (LPP/LC) būs iespējama ilgtermiņā. "Ušakovam pašam jāzina, ko darīt," norādīja domnieks.

Tikšanās laikā nekāda vienošanās starp politiķiem neesot noslēgta, un, pēc Jaunupa teiktā, tāds arī neesot bijis tikšanās mērķis. Ušakovs uzklausījis JL pārstāvja teikto un solījies runāt ar Šleseru.

Kā ziņots, reaģējot uz Jaunupa paziņojumu, Šlesers izteicās, ka Jaunups ir melis un intrigants, kurš vienkārši grib pievērst sev uzmanību. Vicemērs vairākkārt uzsvēra, ka līdzšinējā koalīcija Rīgas domē, kuru veido LPP/LC un SC, ir ļoti veiksmīga un līdz šim strādājusi bez domstarpībām, tāpēc mainīt šo koalīciju pret kādu citu būtu vienkārši bezatbildīgi. "Nekāda tirgošanās ar JL vai "Vienotību" nenotiks, un koalīcija Rīgas domē paliks," sacīja Šlesers.

Šlesers vairākkārt uzsvēra, ka viņš savus cilvēkus nekad nenodod un arī nenodošot, tāpēc šī sadarbība pašvaldībā turpināšoties.