Vairāki riteņbraucēji ziņo par nekrietnu cilvēku rīcību uz Salu tilta gājēju ceļa

© facebook.com/ Signe M.

Agrs 26.aprīļa rīts ar starpgadījumu beidzās kādai Rīgas iedzīvotājai, kurai pēc brauciena pa gājējiem un riteņbraucējiem paredzēto Salu tilta tuneli sabojātas velosipēda riepas.

Kā portālam nra.lv stāsta Signe, tad 26.aprīlī ap plkst.06:15 viņa braukusi pa iepriekš minēto vietu, kad sapratusi, ka kaut kas pieķēries velosipēda riepai. Viņa apstājusies un izrāvusi no tās naglu. "Pēc tam pamanīju, ka uz priekšu ir vēl naglas. Sapratu, ka tās jāsavāc, lai kāds cilvēks neciestu," portālam rīta notikumus atstāsta sieviete. Arī viņas sociālajā tīklā facebok publicētajā ierakstā pievienotajos foto redzams, ka uz tilta kāds nelabvēlis izvietojis vismaz piecas šādas naglas, no kurām daļa iedūrusies Signes velosipēda riepā.

facebook.com/ Signe M.

Tiesa, Signe par notikušo nav kautrējusies ziņot arī Valsts policijai. Tās pašas dienas pēcpusdienā par notikušo nosūtīts iesniegums arī likumsargiem.

"Kurš gan tam cilvēkam ir kaut ko tik ļaunu nodarījis, ka rīta agrumā var rasties doma salikt padsmit naglas visa tilta garumā," vaicā sabojātā velosipēda īpašniece. "Labi, ka cieta tikai mana velosipēda riepa, nevis kāda cilvēka pēda!Tā mans riteņbrauciens izvērtās riteņstumšanā. Gan jau atradīsies kāds labvēlis, kurš man palīdzēs salīmēt riepas kameru!" norāda Signe.

Arī Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska portālam nra.lv apliecina, ka Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirknī par šo gadījumu saņemts iesniegums. "Saistībā ar notikušo šobrīd ir uzsākta resoriskā pārbaude. Policisti pieprasīs video no notikuma vietas," informē G.Gžibovska.

Tāpat runājot par sodu, kas varētu pienākties personai, kura, iespējams, rīkojusies ļaunprātīgi, Valsts policijas pārstāve informē, ka katrs gadījums tiek vērtēts individuāli un skatīts, kādas sekas ir iestājušās konkrētas rīcības rezultātā (ja naglas tiešām izbērtas ļaunprātīgi).

Savukārt Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne norāda, ka Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centrs Salu tilta apkārtnē 24/7 seko līdzi trīs kamerām, bet neviena no tām nav Salu tilta tunelī.

Laika posmā no 20.līdz 27.aprīlim pašvaldības policisti arī nav saņēmusi nevienu izsaukumu uz iepriekš minēto notikuma vietu.

"Vienlaikus vēlētos aicināt iedzīvotājiem, ja tiek ievērotas aizdomīgas personas, kuras uz ceļa izmet naglas, stiklus vai kādus citus asus priekšmetus, uzreiz zvanīt policijai pa tālruni - 110. Policija adresi apsekos un, pārkāpuma konstatēšanas gadījumā, sauks pārkāpēju pie atbildības," atgādina L.Greidāne.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante portālam nra.lv pastāstīja, ka Rīgas domes Satiksmes departaments ir uzstādījis un veic Salu tilta galeriju video novērošanu 24 stundas diennaktī un nekādas dīvainas vai aizdomīgas darbības netika pamanītas. "Jāuzsver, ka nav iespējams pēc ieraksta identificēt, kurš gājējs vai velobraucējs ir izmētājis asos priekšmetus. Ikdienas tiltu un pārvadu uzturēšanas dienests tilta galeriju uzkopšanu veic trīs reizes nedēļā ar speciālo mehānisko tehniku," norāda departamenta pārstāve.

Tikmēr sociālajā tīklā facebook, kurā savu ierakstu par notikušo publicējusi arī Signe lasāms, ka viņa nav pirmā, kurai gadījies šāds nepatīkams incidents. Ieraksta komentāros kāds riteņbraucējs norāda, ka arī viņam, braucot pa Salu tilta gājēju un riteņbraucēju tuneli, spēkrata riepā iedūrusies tāda pati nagla. "Nu ir skaidrs, ka kāds to dara speciāli jau kādu laiku," uzsver komentētājs.

Latvijā

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.