Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atkritumu izvešanas līgumus slēdz pārāk kūtri

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Mēnesi pirms Rīgā stāsies spēkā jaunā atkritumu apsaimniekošanas kārtība, līgumus noslēgusi tikai aptuveni trešdaļa klientu. Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi jau laikus informēja par iespējām noslēgt līgumus un aicināja to darīt līdz aprīļa beigām, lai var pagūt izstrādāt maršrutus un aprēķināt nepieciešamo konteineru skaitu un tilpumu. Diemžēl pašreiz skaitļi liecina, ka cilvēki šo pienākumu atliek uz pēdējo brīdi.

Dati uz 20. aprīli liecina, ka pagaidām Rīgā ir noslēgti 7434 līgumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Līgumus jau noslēgušas 4310 fiziskās personas un 1792 juridiskās personas. Līgumu slēgšana ir obligāta. Nebūs līguma, atkritumus neizvedīs. Līgumi ir jāpārslēdz vai jānoslēdz no jauna visiem. Jau no 20. maija stāsies spēkā gan atšķirīga maksa par atkritumu izvešanu katrā no četrām zonām, gan arī daļai rīdzinieku nomainīsies atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums.

Rīga ir sadalīta četrās zonās, kurās atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus nodrošinās konkursa kārtībā izraudzītas kompānijas. 1. zonā (Centrs un Latgales priekšpilsēta) un 2. zonā (Kurzemes rajons) pakalpojuma sniedzējs būs SIA Clean R, 3. zonā (Zemgales rajons) - pilnsabiedrība Lautus Vide un 4. zonā (Vidzemes priekšpilsēta un Ziemeļu rajons) - SIA Eco Baltia vide.

Covid-19 pandēmijas izraisīto ierobežojumu dēļ drošāk slēgt līgumu neklātienē, bet, ja tādu iespēju nav, tad uzņēmums Eco Baltia vide piedāvās iespēju divas dienas nedēļā līgumu noslēgt klātienē klientu apkalpošanas centrā Brīvības gatvē 289. Pārējie uzņēmumi aicina klientus sazināties pa telefonu vai elektronisko pastu.

Vides pakalpojumu uzņēmums Clean R informē, ka visērtāk līgumu var noslēgt vai pieteikt tā sagatavošanu elektroniski portālā https://epakalpojumi.cleanr.lv. Līguma sagatavošanu var pieteikt, arī rakstot uz e-pastu kc@cleanr.lv vai pa tālruni 67111001. Līguma formas ir iespējams paņemt novietnē pie Clean R klientu centriem Rīgā, Vietalvas ielā 5 un Mellužu ielā 17, Pārdaugavas biznesa centrā Abava.

Pilnsabiedrības Lautus Vide klienti pakalpojumus un informāciju var saņemt telefoniski, zvanot uz tālruni 60000011, vai elektroniski tīmekļa vietnē https://lautusvide.lv/, kur var aizpildīt apsaimniekošanas līguma pieteikumus, kā arī var izmantot e-pastu info@lautusvide.lv.

SIA Eco Baltia vide nodrošina iespēju līgumu noslēgt mājaslapā https://www.ecobaltiavide.lv/visi pakalpojumi/ sadaļā Klientiem, izvēloties Līguma noslēgšana. Var sazināties, rakstot uz e-pastu info@ecobaltiavide.lv. Klientu zvanu centra tālrunis ir 8717 darba laikā no pulksten 9 līdz 17 katru darba dienu.

Klātienē klientus pieņems apkalpošanas centrā Brīvības gatvē 289 otrdienās no pulksten 9 līdz 17 un ceturtdienās no pulksten 9 līdz 19.

***

ZONAS, ATKRITUMU APSAIMNIEKOTĀJI UN MAKSA PAR SADZĪVES NEŠĶIROTO ATKRITUMU IZVEŠANU

1. zona (Centra rajons un Latgales priekšpilsēta), apkalpo SIA Clean R ‒ 16,14 eiro (ar PVN) par 1 m3;

2. zona (Kurzemes rajons), apkalpo SIA Clean R - 16,43 eiro (ar PVN) par 1 m3;

3. zona (Zemgales priekšpilsēta), apkalpo pilnsabiedrība Lautus Vide - 12,12 eiro (ar PVN) par 1 m3;

4. zona (Vidzemes priekšpilsēta un Ziemeļu rajons), apkalpo SIA Eco Baltia vide - 16,53 eiro (ar PVN) par 1 m3.

Atkritumu apsaimniekošanas zonu un pakalpojuma sniedzēju iespējams noskaidrot Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta tīmekļa vietnē www.mvd.riga.lv vai sazinoties ar zvanu centru pa tālruni 67474700 (pirmdien no pulksten 8.30 līdz 18, otrdien, trešdien un ceturtdien no pulksten 8.30 līdz 17 un piektdien no pulksten 8.30 līdz), vai rakstot uz e-pastu atkritumi@riga.lv.