RSK ēkai samazinās izsoles sākumcenu

© Andrejs Terentjevs, f64

Ceturto reizi nesekmīgi notikusī likvidējamās apdrošināšanas sabiedrības RSK apdrošināšanas AS (RSK) ēkas izsole likusi samazināt tās sākumcenu.

Vakar dalībnieku sapulcē nolemts, ka tiks rīkota atkārtota izsole, ēkas Lāčplēša ielā 38 sākumcenu samazinot par 20 procentiem, kā arī pagarinot pretendentu pieteikšanās termiņu. Tādējādi nākamajā izsolē nams maksās 1,7 miljonus, nevis 2,13 miljonus latu. Ceturtajā izsolē septembra sākumā nebija pieteicies neviens pretendents, tāpēc tā atzīta par nenotikušu. Izsoles ar lejupejošu soli sākuma cena bija noteikta 2,13 miljoni latu, un ar lejupejošu soli piedāvāts iegādāties nekustamo īpašumu – zemes gabalu 2939 kvadrātmetru platībā un piecu stāvu poliklīnikas ēku, garāžu, pagrabu zem pagalma un trīs pagalma izbūves, kas atrodas Lāčplēša ielā 38.

Šā gada 13. maijā bija paredzēts pirmoreiz izsolīt RSK īpašumu, un tā sākumcena bija noteikta 3,453 miljoni latu, taču nepieteicās neviens pretendents. Arī atkārtotās izsoles tika atceltas. Tagad apdrošināšanas sabiedrības mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka kreditoru prasījumu apmierināšanas termiņš var tikt pagarināts par vienu diviem mēnešiem. Šādu kavēšanos RSK skaidro ar faktu, ka SIA E. Gulbja laboratorija bija vērsusies tiesā un pieprasījusi apķīlāt izsolāmo nekustamo īpašumu apdrošinātāja nenomaksāto rēķinu dēļ. Kamēr notika tiesāšanās, ēku un zemesgabalu izsolīt nevarēja. Tādējādi iekavējās nekustamā īpašuma atsavināšanas gaita.

Viena no abām RSK ēkām – Lāčplēša ielā 60 – jau pārdota Rīgas pašvaldības uzņēmumam Rīgas nami par 787 000 latu. Tagad nepieciešams iztirgot otru ēku, lai varētu segt RSK likvidācijas laikā radušās saistības.

Latvijā

Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā apsūdzētā uzņēmēja Aleksandra Babenko slimošanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa jau otro reizi līdz 26.septembrim plkst.9 atlikusi tiesas sēdi, kurā bija plānots uzsākt tiesas debates, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais