Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome Covid-19 seku likvidēšanai rezervē teju 14 miljonus eiro

© REUTERS/SCANPIX/LETA

Pieņemot pilsētas 2020.gada budžetu, Rīgas pagaidu administratori palielinājuši Rīgas rezerves fonda apjomu līdz 13,87 miljoniem eiro.

Budžeta ieņēmumi apstiprināti 935,26 miljonu eiro apmērā, savukārt izdevumi - 1,040 miljardu eiro apmērā, visvairāk līdzekļu paredzot izglītības nozarei.

Kopumā pašvaldības izdevumi, salīdzinājumā ar politiķu pieņemto projektu, samazināti par 22,78 miljoniem eiro, bet ieņēmumi - par pieciem miljoniem.

Administrācijas veikusi arī izmaiņas attiecībā uz Rīgas domes rezerves fondu, palielinot to par 8,8 miljoniem eiro. Kopumā fonda apjoms paredzēts 13,87 miljonu eiro apmērā un plānots, ka tā līdzekļus pašvaldība varēs izmantot operatīvai rīcībai ārkārtējās situācijas radīto seku mazināšanai un sociāli mazāk aizsargāto pašvaldības iedzīvotāju atbalstam.

Kā ziņots, gada sākumā nu jau atlaistais Rīgas domes sasaukums budžetu izskatīja visās atbildīgajās komitejās, taču politisko nesaskaņu dēļ domes sēdē to pieņemt tā arī neizdevās. Pēc domes atlaišanas, pārņemot pilsētas vadību, administratori solīja izvērtēt, vai domes iestādes turpmākos mēnešus var strādāt ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta un tā pieņemšanu var atstāt nākamajam sasaukumam, vai arī ir nepieciešams budžetu pieņemt.

Tobrīd tika plānots, ka domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī, taču tagad valdošā koalīcija tās Covid-19 krīzes dēļ pārcēlusi jau uz 5.septembri. Līdz šim visas domes iestādes strādāja ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta.