Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Svarīgi! Kā Lieldienās kursēs sabiedriskais transports un strādās autostāvvietas Rīgā?

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

“Rīgas satiksme” informē, ka Lieldienu brīvdienās, no 10. līdz 13. aprīlim, būs izmaiņas sabiedriskā transporta, pašvaldības autostāvvietu un klientu apkalpošanas centra darbā, kā arī darba dienu mēneša abonementa biļešu lietošanas kārtībā.

Sabiedriskais transports

Lieldienu brīvdienās, 10., 11., 12. un 13. aprīlī, sabiedriskais transports (autobuss, tramvajs, trolejbuss) brauks pēc brīvdienu kustības grafika.

No 10. aprīļa līdz 13. aprīlim tiks nodrošināta 52. maršruta autobusa kustība un būs izmaiņas 11. maršruta autobusa kustības sarakstā. 11. maršruta autobusi no plkst. 09:00 līdz plkst. 19:30 visos reisos abos virzienos iebrauks Jaunciema kapos.

Pasažieriem, kuri iegādājušies mēneša biļetes darba dienām, lūdzam ievērot, ka svētku dienās, piektdien, 10. aprīlī, un pirmdien, 13. aprīlī, darba dienu mēneša biļetes nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā.

Klientu apkalpošanas centrs

Sestdien, 11. aprīlī, klientu apkalpošanas centrs Spīķeru ielā 1 strādās no plkst. 10:00 līdz plkst. 16:00. 10., 12. un 13. aprīlī minētais klientu apkalpošanas centrs būs slēgts.

Autostāvvietas

Maksas autostāvvietas, kuras apkalpo „Rīgas satiksme”, 10., 12. un 13. aprīlī varēs izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes autostāvvietā Krišjāņa Valdemāra ielā 5a (pie Kongresu nama), kur arī svētku dienās jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem. Sestdien, 11. aprīlī, maksas autostāvvietas strādās kā ierasts sestdienās - autostāvvietas A, B, C, D zonu teritorijās no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:00, bet Vecrīgā no plkst. 6:00 līdz plkst. 24:00.

Rīgas satiksme” nepārtraukti veic pasažieru plūsmas monitoringu. Piepildījumam salonā seko līdzi gan transporta līdzekļu vadītāji, gan dispečeri, gan arī kontrolieri un citi speciāli apmācīti darbinieki. Tāpat informācija tiek analizēta un saņemta arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem. Salona piepildījums tiks monitorēts arī Lieldienu brīvdienās.

Lai mazinātu COVID-19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas. Lai mazinātu vīrusa COVID-19 izplatīšanos, uzņēmums aicina iedzīvotājus palikt mājās, pārvietoties kājām vai braukt ar velosipēdu.