Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lai Rīgas zoodārzs varētu turpināt darbu, rudens mēnešu dotācija pārcelta uz pavasari

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Lai Rīgas zooloģiskais dārzs varētu funkcionēt, tam rudens mēnešiem paredzētā dotācija pārcelta uz pavasari, pavēstīja zooloģiskā dārza valdes loceklis Rolands Greiziņš.

"Līdz maijam mēs varam pārcelt rudens mēnešiem paredzēto dotāciju. No maija līdz augustam zooloģiskajam dārzam būtu jāpārtiek no saviem ieņēmumiem, kuru, visticamāk, nebūs," pieļāva zooloģiskā dārza valdes loceklis.

Plānots, ka tad Rīgas zooloģiskais dārzs vērsīsies pie Rīgas domes, lai kopīgiem spēkiem rastu risinājumu, kā varētu segt radušos zaudējumus. Patlaban Greiziņš nevarēja minēt, cik lieli varētu būt Covid-19 krīzes radītie zaudējumi, jo nav zināms, cik ilgi valstī būs noteikta ārkārtējā situācija.

Ņemot vērā zooloģiskā dārza specifiku, visi darbinieki turpina strādāt. Greiziņš pastāstīja, ka darbinieki ir nodrošināti gan ar roku, gan darbavietu dezinficējošiem līdzekļiem. Tāpat darbinieki, kuri uz darbu dodas, izmantojot sabiedrisko transportu, var ierasties darbā tad, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk cilvēku. "Manuprāt, darbiniekiem vairāk ir jāuzmanās, braucot sabiedriskajā transportā," pauda zooloģiskā dārza pārstāvis.

Greiziņš pastāstīja, ka zooloģiskajā dārzā pašlaik neveic nekādus remontdarbus, lai taupītu līdzekļus. Galvenās izmaksas veido darbinieku atalgojums, dzīvnieku aprūpe un ārstēšana. "Nekam citam mēs naudu netērējam," sacīja Greiziņš.

Zooloģiskā dārza valdes loceklis sacīja, ka īsti nav skaidrs, kas notiks, kad beigsies Covid-19 pandēmija, vai cilvēki, ieskaitot ārzemju tūristus, gribēs nākt uz zooloģisko dārzu. "Vasarās tūristi ļoti labprāt apmeklēja zooloģiski dārzu. Kā būs šogad, ir grūti prognozēt. Tomēr patlaban mēs turamies," pauda Greiziņš.

Kā ziņots, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valde nolēma slēgt zooloģisko dārzu un zooloģiskā dārza filiāli "Cīruļi" apmeklētājiem no 14.marta līdz tālākam rīkojumam.

Saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs spēkā vismaz līdz šā gada 14.aprīlim, tomēr sagaidāms, ka valdība to pagarinās.