Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Uzvaras parkā Rīgā uzziedējušas sakuras; pulcēšanās ierobežojumu dēļ visi publiskie pasākumi atcelti

© Publicitātes foto

Tuvojoties sakuru ziedēšanas laikam, SIA "Rīgas meži" Dārzu un parku daļa bija plānojusi uzstādīt solus Uzvaras parkā pie sakuru stādījumiem un foto rāmjus skaistu ģimenes un draugu foto fiksēšanai ar ziedošajām sakurām fonā, sadarbībā ar tējas ražotāju APSARA cienāt sakuru ziedu baudītājus ar Japānas tēju, kā arī līdzdarboties jaunu sakuru stādīšanā. Diemžēl valstī noteikto pulcēšanās aizliegumu COVID-19 vīrusa izplatības ierobežošanai dēļ visas iepriekš plānotās aktivitātes un publiskie pasākumi atcelti.

Konsultējoties ar SPKC speciālistiem secināts, ka gan soli, lai arī cik reti tie būs izvietoti, gan improvizētie foto rāmji būs virsmas, kurām apmeklētāji nevilšus pieskarsies, tāpēc šīs virsmas jāvērtē kā paaugstināta riska iespējamība vīrusa apmaiņai starp sakuru ziedoņa baudītājiem vai citiem parka apmeklētājiem.

Izvēloties tomēr sakuru ziedēšanu baudīt klātienē, "Rīgas meži" aicina ievērot valstī noteiktos ierobežojumus COVID-19 vīrusa izplatības ierobežošanai.

Ņemot vērā, cik ļoti rīdzinieki un pilsētas viesi ir iemīļojuši sakuru ziedēšanas laiku Uzvaras parkā, "Rīgas meži" dārznieki un kokkopji šopavasar parka izdaiļošanas darbu turpinās un sakuru stādījumus papildinās ar vēl 15 Prunus sargentii x subhirtella 'Accolade' - šķirni, kas pie mums uzzied visagrāk - un Prunus serrulata 'KIKU-SHIDARE-ZAKURA' sakurām, kas Rīgas parkos būs jaunums.

Uzvaras parkā 2012.gada pavasarī ar Japānas vēstniecības atbalstu tika izveidoti 114 Japānas ķiršu koku jeb sakuru stādījumi, pērn iestādītas 15 jaunas Prunus sargentii x Prunus subhirtella 'Accolade' šķirnes sakuras.

Jāatgādina, ka šogad netipiski siltās ziemas dēļ vairāku sakuru zari bija uzziedējuši jau februāra sākumā. Turpretim pavasarī īsi pirms sakuru ziedēšanas pilnbrieda iestājies auksts laiks ar sniegu. Par laimi, speciālistu vērtējumā laika apstākļu kaprīzes sakurām nav kaitējušas.

Uz tikšanos pie ziedošajām sakurām citu gadu...