Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Rīgas satiksme" sola norīkot vismaz 80 papildu reisus

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

"Rīgas satiksme" informē, ka nepārtraukti monitorē situāciju un seko līdzi piepildījumam transporta līdzekļu salonā. Novērojumi liecina, ka pilnāks sabiedriskais transports vērojams atsevišķos rīta reisos, tādējādi atbilstoši situācijai tiks koriģēti sabiedriskā transporta kustības saraksti. Darba dienās kopējo sabiedriskā transporta izlaidumu plānots palielināt par 80 reisiem, īpaši palielinot rīta reisus, korekcijas tiks veiktas arī brīvdienu kustības sarakstos.

Sabiedriskā transporta kustības intervālus plānots izlīdzināt:

Autobusiem 2., 3., 24., 51. autobusa maršrutā darba dienās un brīvdienās22.,25., 49., 52., 53. autobusa maršrutā darba dienās

Trolejbusiem 4., 15., 19.trolejbusa maršrutā darba dienās un brīvdienās

Tramvajiem1.tramvaja maršrutā brīvdienās;5., 7., 11.tramvaja maršrutā darba dienās un brīvdienās.

Izmaiņas kustības sarakstos plānots veikt arī atsevišķos minibusu un ekspresbusu maršrutos

Pasažieru plūsmas uzraudzību veic gan transporta līdzekļu vadītāji, gan dispečeri, gan arī kontrolieri un citi speciāli apmācīti darbinieki. Tāpat informācija tiek analizēta un saņemta arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem.

Lai mazinātu vīrusa COVID 19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja nav citas alternatīvas. Lai mazinātu vīrusa COVID-19 izplatīšanos, uzņēmums aicina iedzīvotājus palikt mājās, pārvietoties kājām vai braukt ar velosipēdu.

"Rīgas satiksme" saka paldies ikvienam, kurš ievēro Latvijā noteikto ārkārtējo situāciju un pārvietojās pēc iespējas mazāk. Tāpat sakām lielu paldies visiem un īpaši medicīnas darbiniekiem, kuri pašaizliedzīgi strādā, lai mazinātu vīrusa tālāko izplatību, kā arī saviem darbiniekiem, kuri ikdienu godprātīgi turpina pildīt savus pienākumus un nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus.