Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Arī ārkārtējās situācijas laikā Rīgas dome nodrošina līdzfinansējumu privātajos bērnudārzos

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Rīgas dome arī ārkārtas situācijas laikā turpinās nodrošināt līdzfinansējumu Rīgā deklarēto privāto pirmsskolas iestāžu audzēkņu vecākiem.

"Pašvaldības bērnudārzus patlaban apmeklē aptuveni 9% bērnu un līdzīgs apmeklējums ir arī privātajās pirmsskolas iestādēs. Ir privātie bērnudārzi, kuri maksājumus samazina un ir tādi, kuri arī dīkstāves laikā prasa pilnu summu, taču to pašvaldība regulēt nevar, tādēļ vecākiem pilnā apmērā nodrošina paredzēto līdzfinansējumu," sacīja Rīgas pašvaldības pagaidu administrācijas pārstāve Jana Jentkus.

Rīgas domes līdzfinansējums privātajos bērnudārzos mēnesī ir 246,19 eiro bērniem no pusotra līdz četriem gadiem un 187,59 eiro - bērniem obligātajā izglītības vecumā.

Atsevišķas pašvaldības attālināto mācību laikā trūcīgo un maznodrošinātu ģimeņu bērniem nodrošina arī silta ēdiena un pārtikas piegādi un pēc Jentkus teiktā, patlaban notiek pārrunas ar iesaistītajām pusēm, lai saprastu, kā šādu kārtību varētu nodrošināt Rīgā.

"Dome turpina nodrošināt siltā ēdiena izdales vietu darbību, kur maznodrošinātās un trūcīgās personas pārtiku var saņemt arī priekš ģimenes locekļiem, taču šobrīd strādājam, lai saprastu, kā to varētu nodrošināt tieši skolēniem," sacīja Jentkus, norādot, ka Rīgā šis process ir krietni sarežģītāks nekā citās pašvaldībās lielā skolēnu skaita dēļ.

Kā ziņots, no 23.marta mācības Latvijas skolās tiek organizētas tikai attālinātā režīmā.