Naktī uz 15. septembri Rīgas apraides reģionā pārkārtos televīzijas kanālus

Noslēdzoties Latvijas pilnīgai pārejai uz ciparu TV apraidi, naktī no 14.septembra uz 15.septembri Rīgas apraides reģionā uz zemākām frekvencēm tiks pārkārtoti Latvijas televīzijas kanāli - LTV1, LTV7, LNT un TV3.

Lai netraucētu televīzijas skatīšanos, plānotie darbi notiks nakts stundās no plkst. 00:00 līdz 06:00.

Šo darbu rezultātā galvaspilsētā un 70 kilometru rādiusā ap to uzlabosies bezmaksas televīzijas kanālu uztveramība, un Virszemes televīzijai tiks pievienot vēl 10 jauni kanāli.

Pēc kanālu pārkārtošanas frekvencēs televizora ekrānā var parādīties dažādi uzraksti - vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana u.c. Var arī neparādīties nekāds uzraksts, bet ekrānā būs melna bilde. Jebkurā gadījumā - iedzīvotāji aicināti nesatraukties par "pazudušajiem" kanāliem, bet veikt automātisko kanālu meklēšanu, sekojot instrukcijām televizorā vai dekodera izvēlnēs.

Lai atrastu jaunās kanālu frekvences, jāveic TV programmu automātiskā meklēšana. Tas ir ļoti vienkārši un ātri:

Atrodiet dekodera satura rādītājā izvēlni “programmu meklēšana"

Izvēlieties automātisko meklēšanu sadaļā "Meklēšanas režīms

Spiediet OK izvēlnē "Sākt meklēšanu"

Automātiskās kanālu meklēšanas pamācību var atrast dekodera lietošanas instrukcijā, kā arī Lattelecom mājas lapā www.lattelecom.lv.

Ja kanālu pārskenēšanu neizdodas paveikt pašiem, Lattelecom aicina zvanī uz palīdzības dienestu 177, kas soli pa solim palīdzēs šo darbību veikt.

Antena nav jāregulē. Šīs izmaiņas neattiecas uz skatītājiem, kas šobrīd lieto kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas un Interaktīvās televīzijas pakalpojumus!

"Latvija ir veiksmīgi noslēgusi pāreju no analogās uz ciparu TV apraidi. Jau vairākus mēnešus analogā apraide visā valstī ir atslēgta, tādējādi ir atbrīvojušās zemākās frekvences, uz kurām tiks pārvietotas visas Latvijas TV programmas, lai vēl vairāk uzlabotu to uztveramību. Pārējā Latvijas teritorijā šāda pārkārtošana notika jau pavasarī, bet tagad ir pienākusi kārta Rīgas apraides reģionam, tādējādi noslēdzot vienu no lielākajiem tehnoloģisko pārmaiņu projektiem Latvijā," skaidro Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Ģirts Bērziņš.

Skatītājiem šī kanālu pārkārtošana nozīmē to, ka uzlabosies kanālu uztveramība.

"Pavasarī, kad kanālu pārskenēšana notika pārējā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas reģionu, iedzīvotāju zvanu skaits, kas saistīts ar kanālu pārskenēšanu, pieauga pavisam nedaudz, un tas nozīmē, ka lielākā Virszemes TV skatītāju daļa ar automātisko kanālu pārskenēšanu tika galā paši," skaidro Ģ.Bērziņš.

Jāatgādina, ka analogā apraide Latvijā tika atslēgta 1.jūnijā. Pēc Lattelecom aplēsēm Virszemes TV šobrīd skatās vairāk nekā 190 000 mājsaimniecību.

Svarīgākais