Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas sabiedriskā transporta pazašieri vairs nevarēs atvērt durvis paši

© Ģirts Ozoliņš/F64

Uzņēmums Rīgas Satiksme paziņojis, ka šobrīd ir atcelts projekts "Atver durvis pats", kas paredzēja iespēju sabiedriskā transporta pasažieriem pašiem atvērt transporta līdzekļa durvis.

Mikroblogošanas vietnē Twitter Rīgas Satiksmes pārstāvji raksta, ka sabiedriskā transporta vadītājiem ir noteikts pieturvietās atvērt durvis, lai uzņemtu vai izlaistu pasažierus.

Jāatgādina, ka iepriekš Rīgas Satiksme paziņoja, ka, lai mazinātu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības risku un pasargātu transporta līdzekļa vadītājus, "Rīgas satiksme" sabiedriskajā transportā norobežojusi vadītāja zonu un pārtraukta biļešu iegāde pie vadītāja.

"Rīgas satiksme" aicina pasažierus braukšanas biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā. Iekāpšana un izkāpšana transporta līdzeklī notiek tikai pa vidējām un aizmugurējām durvīm.

Jau ziņots, ka saistībā ar koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu. Ārkārtējā situācija būs spēkā līdz šā gada 14.aprīlim.