Mārupītes plūdu novērsēji iegūst goda rakstus

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) šodien svinīgi pasniedza goda rakstus vairāk nekā 100 cilvēkiem no dažādām valsts un pašvaldības iestādēm, kā arī privātām kompānijām, kuru darbinieki iesaistījās Pārdaugavas plūdu novēršanā pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā.

Lai izteiktu pateicību par augstu profesionalitāti un pašaizliedzīgu rīcību, pildot amata pienākumus, Ušakovs uz Rātsnamu bija aicinājis darbiniekus no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 2. un 3.daļas, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta, Satiksmes departamenta Transporta būvju un būvniecības pārvaldes, kā arī no šī paša departamenta Transporta būvju uzturēšanas nodaļas.

Tāpat Rīgas mērs pateicās pašvaldības SIA "Rīgas ūdens", SIA "Epron", SIA "Cleanwater", SIA "Akva būve", SIA "Binders", SIA "VKB Serviss", SIA "BGS", AS "Rīgas siltums", AS "Ceļu pārvalde", sporta kompleksa "Arkādija" un Rīgas Futbola skolas darbiniekiem. Goda rakstus saņēma arī darbinieki no Rīgas Pašvaldības policijas ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas Zemgales priekšpilsētas pārvaldes.

Svinīgā goda rakstu pasniegšanas ceremonija Rīgas domes sēžu zālē ilga pusstundu, bet tās noslēgumā Ušakovs pauda cerību, ka ar apbalvotajiem darbiniekiem viņam nākotnē atradīsies iespēja satikties arī citu iemeslu dēļ, ne tikai saistībā ar plūdiem.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas svētdienā Pārdaugavā izveidojās aizdambējums Mārupītē, appludinot tuvējo apkaimi. Aizdambējumu izdevās likvidēt tikai pirmdienas vakarā.

Pārplūdušās Mārupītes dēļ Pārdaugavā applūda vairākas dzīvojamās un nedzīvojamās ēkas, kā arī stadions un parks.

Applūdušo ielu un remontdarbu dēļ vairākas ielās bija slēgta satiksme un nekursēja sabiedriskais transports.

Lai iztīrītu Pārdaugavā aizsprostoto Mārupītes caurteku, kuras dēļ applūda plašas teritorijas, tajā tika urbts caurums.

Svarīgākais