Atceltas izrādes, pasākumi, pārcelta LAMPA, slēgts zoodārzs - kuras iestādes pagaidām nestrādās?

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

11.lapa

Tirdzniecības centrs Domina Shopping, rūpējoties par savu darbinieku, apmeklētāju, nomnieku, partneru un kopumā sabiedrības veselību, saistībā ar valstī noteikto ārkārtas stāvokli Covid-19 izplatības ierobežošanai, maina savu pasākumu plānu un realizē papildu profilaktiskas aktivitātes.

Publisko pasākumu plāni

Līdz 14. aprīlim Dominā ir atcelti trīs plānotie pasākumi - nenotiks 21.martā paredzētā “Kidding dzimšanas diena ar Lido”, 26. martā paredzētais grūtnieču un jauno vecāku seminārs “Gaidību 4diena”, kā arī 12. aprīlī paredzētais “Multfilmu rīts ar Jysk”.

Uz nenoteiktu laiku, savukārt, ir pārcelti trīs citi pasākumi - atklātais boksa treniņš ar Mairi Briedi (bija jānotiek 17.martā), Junior Achievement starptautiskais skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus (bija jānotiek 31. martā) un Lieldienu aktivitātes.

Visu augstākminēto pasākumu jaunie norises laiks tiks precizēti līdz ar ārkārtas situācijas atcelšanu.

Papildu profilaktiskās aktivitātes

Ņemot vērā, ka Domina Shopping ir publiska vieta, kur pulcējas daudz cilvēku, tirdzniecības centra administrācija ir izstrādājusi un ieviesusi 3 pakāpju rīcības plānu, kura mērķis ir samazināt Covid-19 izplatības risku Dominā, cik vien tas ir iespējams.

Kopš 12.marta pie visām tirdzniecības centra ieejām un labierīcības telpās ir izvietoti dezinfekcijas līdzekļi. Palielināta telpu uzkopšanas intensitāte, pievēršot papildu uzmanību to vietu dezinfekcijai, kas tiek aizskartas ar rokām - durvju rokturiem, liftu pogām, eskalatoru un trepju margām, iepirkumu ratu rokturiem u.tml.

Tāpat Dominas labierīcību un koplietošanas telpās ir izvietoti informatīvi materiāli par profilakses pasākumiem. Atceltas centra administrācijas klātienes tikšanās ar ārvalstu klientiem un partneriem, kā arī komandējumi un ceļojumi uz ārvalstīm. Izstrādāts arī rīcības plāns situācijai, ja tomēr saslimst kāds no Dominā strādājošajiem.

Būtiski - šobrīd “Domina Shopping” turpina darbu ierastā režīmā: visi veikali strādā no plkst. 10:00 līdz plkst. 21:00, bet pārtikas lielveikals “Maxima XXX” strādā no 8:00 līdz 22:00.

“Ja valdība lems par vēl stingrākiem ierobežojumiem, kas attieksies arī uz mūsu tirdzniecības centra darbību - tas nebūs viegli no biznesa viedokļa, tomēr mēs tos noteikti ievērosim. Cilvēku drošība mums vienmēr bijusi, ir un būs pirmajā vieta! Taču noteikti ievērosim arī balansu starp varas iestāžu prasībām un sabiedrības interesēm, jo pie mums ir vairāki pārtikas veikali un aptiekas, līdz ar to ir būtiski, lai cilvēkiem būtu ērta un ātra piekļuve pie šīm pamatpreču grupām. Vienlaiku no sirds aicinām visus saglabāt mieru un vēlam stipru veselību”, uzsver Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais