Rīdziniekiem septembrī samazināsies maksa par karsto ūdeni

Rīdziniekiem septembrī samazināsies maksa par karsto ūdeni, aģentūrai LETA pastāstīja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

RS no 1.septembra norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 38,09 lati par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 5% mazāks, salīdzinot ar tarifu pēdējos trijos mēnešos - augustā, jūlijā, jūnijā.

Sagaidāms, ka arī oktobrī un novembrī siltumenerģijas tarifs paliks nemainīgs - par piegādāto siltumenerģiju plānots piemērot tarifu 38,09 lati par megavatstundu bez PVN, norādīja Rence.

Tarifs tiek noteikts, kad laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" tiek publicēts AS "Latvijas Gāze" (LG) paziņojums par dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem.

RS norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju augustā piemēroja tarifu 40,13 lati par megavatstundu bez PVN, kas bija tāds pats kā jūlijā un jūnijā.

Kā ziņots, 2008.gada nogalē siltumenerģijas tarifs sasniedza pat 45,57 latus par megavatstundu bez PVN.

RS siltumenerģijas tarifā lielāko daļu - ap 83% - veido izmaksas, kas ir atkarīgas no dabasgāzes cenas.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

RS piegādā siltumenerģiju 5189 dzīvojamām un 2200 nedzīvojamām ēkām.

Žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2009.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" RS ar uzņēmuma vērtību 93,37 miljoni latu ierindojas 20.vietā, bet 2008.gada pētījumā RS ar uzņēmuma vērtību 52,66 miljoni latu ierindojās 39.vietā.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.