Pagarina pieteikšanos e-talonam

Līdz 1. novembrim tiek pagarināts termiņš, kurā nestrādājošie pensionāri, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdi un Černobiļas AES avārijas seku likvidētāji var nokārtot dokumentus, lai turpmāk Rīgas sabiedriskajā transportā varētu braukt bez maksas.

Līdz 1. novembrim šīs pasažieru grupas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot attiecīgi pensionāra, invalīda vai Černobiļas AES avārijas seku likvidētāja apliecību.

Sākotnēji bija paredzēts, ka dokumentus jaunā statusa iegūšanai varēs kārtot līdz 15. septembrim, tomēr uzņēmuma Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens norāda, ka septembrī pastiprināti tiek apkalpoti skolēni un studenti, tāpēc klientu apkalpošanas centros var veidoties rindas. Lai lieki nesatrauktu galvaspilsētā dzīvojošos nestrādājošos pensionārus, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdus un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājus un dotu viņiem laiku nokārtot nepieciešamās formalitātes, pieņemts lēmums pagarināt pieteikšanās termiņu.

Tiem nestrādājošajiem pensionāriem, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem, kuriem jau ir personalizētais etalons, līdz 1. novembrim jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes biļešu tirdzniecības vietām, līdzi ņemot personalizēto etalonu. Tur varēs ielādēt bezmaksas biļeti.

Tiem, kuriem vēl nav personalizētā etalona, jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem (Prāgas ielā 1, Brīvības ielā 191, Brīvības gatvē 384b, Kurzemes prospektā 137 un Vienības gatvē 76b), kur, uzrādot pasi un attiecīgo statusu apliecinošu dokumentu (pensionāriem – pensionāra apliecība, pase, izziņa par dzīvesvietu, nodokļu grāmatiņa vai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras izziņa par to, ka par pensionāru netiek veiktas sociālās iemaksas; 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem – pase, invalīda apliecība, izziņa par dzīvesvietu; Černobiļas AES avārijas seku likvidatoriem – pase, AES likvidatora apliecība, dzīvesvietas deklarācija), tiks izgatavots personalizētais etalons.

Naudu par neizmantotajām biļetēm varēs saņemt atpakaļ līdz 2011. gada 1. septembrim Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centros, uzrādot personalizēto etalonu un pasi. Lūgums pēc naudas doties, sākot no 15. septembra.

Plašāka informācija – interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Svarīgākais