Rīdzinieki var sākt pārslēgt līgumus ar jaunajiem atkritumu apsaimniekotājiem

© Kaspars Krafts/F64

No šodienas rīdzinieki var sākt pārslēgt līgumus ar jaunajiem atkritumu apsaimniekotājiem, informēja domē.

Atkritumu izvešanu Rīgā turpmāk nodrošinās SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un personu apvienība "Lautus" un "Pilsētvides serviss". Balstoties uz jaunajiem līgumiem, uzņēmumi darbu sāks 20.maijā.

Kā norāda domē, daudzdzīvokļu māju gadījumos līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju jāslēdz mājas pārvaldniekam.

Sīkāku informāciju pašvaldība par jauno kārtību plāno sniegt preses konferencē trešdien, 11.martā, taču jau patlaban ir izveidots zvanu centrs un pa tālruni 67 47 47 00 ikviens interesents pašvaldības pārstāvjiem var uzdot interesējošos jautājumus.

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā.

Uzņēmums "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, savukārt personu apvienība "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Kurzemes rajonā ietilps tādas apkaimes kā Daugavgrīva, Ķīpsala, Imanta, Zasulauks, Buļļi, Bolderāja un citas. Savukārt centra un Latgales priekšpilsētas zona aptvers Ķengaragu, Grīziņkalnu, Vecrīgu, Pļavniekus, Rumbulu un citas apkaimes.

Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zonā ietilpst tādas apkaimes kā Brasa, Dreiliņi, Mežciems, Purvciems, Mežaparks, Sarkandaugava, Teika un citi. Tikmēr Zemgales priekšpilsētā ietilps Āgenskalns, Zolitūde, Ziepniekkalns, Pleskodāle u.c.

Līdz dienai, kad tiks noslēgts jauns atkritumu apsaimniekošanas līgums ar komersantiem, kas būs izraudzīti konkursā, vai arī līdz brīdim, kad stāsies spēkā Konkurences padomes gala lēmums par starp Rīgas pašvaldību un AS "Tīrīga" noslēgto koncesijas līgumu, sadzīves atkritumus visiem rīdziniekiem, nepasliktinot pakalpojumu sniegšanas būtiskos nosacījumus, izved pašreizējie pakalpojumu sniedzēji - SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Lautus".

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais