E-talonu bezmaksas braukšanai Rīgā nedēļas laikā noformējuši 42 248 pensionāri

Laikā no 1.septembra līdz 8.septembrim e-talonu bezmaksas braukšanai sabiedriskajā transportā Rīgā noformējuši 42 248 nestrādājošie pensionāri, kas ir vairāk nekā 98% no visiem 43 000 nestrādājošo pensionāru, kas pilsētas sabiedrisko transportu aktīvi izmantoja jau iepriekš, nra.lv informēja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā savu dzīvesvietu ir deklarējuši aptuveni 79 000 nestrādājošo vecuma pensionāru.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu no 1.septembra galvaspilsētā dzīvojošie nestrādājošie pensionāri, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdi un Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidētāji sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas.

Rīgas satiksme līdz 1.novembrim noteikusi statusa saņemšanas termiņu braukšanai sabiedriskajā transportā nestrādājošiem galvaspilsētas pensionāriem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem.

No šā gada 1.septembra līdz 1.novembrim attiecīgās pasažieru grupas sabiedrisko transportu var izmantot bez maksas, uzrādot attiecīgi pensionāra, invalīda vai Černobiļas AES avārijas seku likvidētāja apliecību.

"Rīgas satiksmes" apkopotā informācija liecina, ka līdz šim galvaspilsētas sabiedrisko transportu aktīvi izmantojuši aptuveni 43 000 nestrādājošo pensionāru vecumā līdz 75 gadiem, no tiem ap 40 000 izmantojuši braucienu biļetes un 3100 - dažādu veidu mēnešbiļetes. Trešās grupas redzes un dzirdes invalīdi ir 1700, bet Černobiļas AES avārijas seku likvidētāji - 800. Rīdzinieki, kuri ir vecāki par 75 gadiem, pilsētas sabiedrisko transportu jau līdz šim varēja izmantot bez maksas.

Svarīgākais