Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas domes administratorus aicina izskatīt pilsētas 2020.gada budžetu

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas domes departamentu vadītāji aicinājuši pašvaldības pagaidu administrāciju izskatīt pilsētas 2020.gada budžetu, pastāstīja pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Šodien pašvaldībā notika administratoru un domes departamentu, iestāžu, aģentūru un kapitālsabiedrību vadītāju tikšanās. Pēc Radzeviča teiktā, iestāžu vadītāji bija sagatavojuši informāciju par šī gada prioritātēm un darba virzieniem, un varējuši vērst administratoru uzmanību uz, viņuprāt, steidzamākajiem darbiem.

Radzevičs arī norādīja, ka vairums departamentu vadītāju pauda nostāju, ka pašvaldības 2020.gada budžeta projekts būtu jāizskata, lai ieviestu iestāžu darbā stabilitāti.

"Budžetu var pieņemt kaut vai ar grozījumiem un izmaiņām, bet vismaz, lai ir skaidra nākotne un pieejamais finansējums," pauda izpilddirektors.

Kopumā viņš atzinīgi vērtēja notikušo sanāksmi, norādot, ka administratori ir ieinteresēti nodrošināt kvalitatīvu domes funkcionēšanu un, viņaprāt, šādas sanāksmes vajadzētu ieviest arī laikā, kad domi vadīs politiķi.

Arī administrācijas pārstāve Jana Jentkus aģentūrai LETA norādīja, ka sanāksmē iestāžu vadītāji iepazīstināja administratorus ar savu struktūrvienību tekošo darbu sarakstu un galvenajām prioritātēm, kurās tuvāko mēnešu laikā nepieciešama administratoru iesaiste.

Uzmanība vērsta, piemēram, uz bērnudārzu renovācijas projektiem un Mežaparka Lielās estrādes rekonstrukcijas noslēgšanu.

"Pagaidu administratori rūpīgi izvērtēs izteiktos priekšlikumus, primāri izvērtējot nepieciešamību apstiprināt Rīgas domes 2020.gada budžetu," pauda Jentkus.

Kā ziņots, 25.februārī stājas spēkā Saeimas pieņemtais Rīgas domes atlaišanas likums, līdz ar to darbu beidza līdzšinējais Rīgas domes sasaukums. Kopš otrdienas pašvaldību vada pagaidu administrācija, kuras sastāvā strādā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics, Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš un Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Administrācija jau apstiprinājusi darba nolikumu un pieņemtais dokuments nosaka administrācijas darba organizācijas un lēmumu pieņemšanas kārtību, kā arī citus ar pagaidu administrācijas darba organizāciju saistītus jautājumus.

Administratori sola, ka nekādas jaunas iniciatīvas domes darbā ieviestas netiks, bet tiks darīts viss nepieciešamais, lai nodrošinātu kvalitatīvu domes funkciju izpildi līdz jaunā sasaukuma ievēlēšanai.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī.