Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Atkritumu apsaimniekošanas līgumus varēs slēgt martā

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas iedzīvotāji un juridiskās personas varēs slēgt līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu no 10. marta. Jaunais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojums Rīgā tiks nodrošināts no 20. maija.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumus ar uzņēmumiem SIA Clean R un SIA Eco Baltia vide par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu Rīgas administratīvajā teritorijā. Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta mājaslapā www.mvd.riga.lv sadaļā Uzzini savu atkritumu apsaimniekošanas zonu iedzīvotājiem un juridiskām personām, ievadot savu adresi, ir iespēja noskaidrot savu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniedzēju. Šīs rīks ir ērti lietojams un pārskatāms. Uzklikšķinot uz atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma nosaukumu, ir pieejama sīkāka informācija, ieskaitot tālruņa numurus. Iedzīvotāji var sazināties uzreiz ar savu atkritumu apsaimniekotāju.

Uzņēmums Clean R nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā. Savukārt uzņēmums Eco Baltia vide šos pakalpojumus sniegs Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā. Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā turpmāk nodrošinās uzņēmumu apvienība Lautus un Pilsētvides serviss, un šie uzņēmumi līgumu ar pašvaldību noslēgs tuvākajā laikā. Iedzīvotāji par to tiks informēti atsevišķi.

***

KUR ZVANĪT

Iedzīvotāju ērtībām ir izveidots arī zvanu centrs, kur, zvanot uz tālruni 67474700 darba laikā pirmdien no plkst. 8.30 līdz 18.00, otrdien, trešdien un ceturtdien no plkst. 8.30 līdz 17.00 un piektdien no plkst. 8.30 līdz 16.00, ir iespēja uzdot interesējošos jautājumus.

***

ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANAS UZŅĒMUMI STRĀDĀS:

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Rīgas Centra rajona un Rīgas Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā - SIA Clean R;

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Rīgas Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā - SIA Clean R;

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas Rīgas Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā - personu apvienība Lautus un Pilsētvides serviss;

Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas Rīgas Vidzemes priekšpilsētas un Rīgas Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā - SIA Eco Baltia vide.