Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Lidostas "Rīga" tuvumā cels "Hilton" viesnīcu

© AP/SCANPIX/LETA

Fonda pārvaldītājs "I Asset Management" ir parakstījis franšīzes līgumu ar viesnīcu tīklu "Hilton Worldwide" par Rīgas lidostas tuvumā attīstāmo 3 zvaigžņu, 187 istabu viesnīcu. Šai viesnīcai izraudzīts "Hampton by Hilton" zīmols. Viesnīcas būvniecībā investē "Airport Hotels Fund", kas šī gada sākumā kopā ar investīcijas sabiedrību "Orion Securities" šim projektam piesaistīja investīcijas 7.8 milj. EUR apmērā.

Viesnīcai durvis vajadzētu vērt 2022. gada pirmajā ceturksnī. Lai izraudzītos viesnīcas pārvaldītāju tika izsludināts konkurss. Pārvaldītājs tika izraudzīts starp trim labi zināmiem starptautiskiem viesnīcu zīmoliem: "iBis Styles" ("AccorHotels"), "Hampton by Hilton" ("Hilton") un "Moxy" ("Marriott Intl"). Izvērtējot katra pārvaldītāj priekšrocības, tika nolemts izraudzīties "Hilton" zīmolu.

Kādēļ "Hilton"?

"Izraudzījāmies "Hampton by Hilton", jo tie izmanto efektīvu koncepciju: pieredzot mazākus darbības izdevumus, vienlaicīgi tiek saglabātas augstākas istabu cenas, salīdzinot ar citām šādā klasē iekļaujamām viesnīcās. Šajā gadījumā tiek uzskatīts, ka mazākais investīciju apmērs palīdz iegūt lielāku investīciju ieguvumu." - apgalvo Ernests Kazbars (Ernestas Kazbaras) "I Asset Management", kuru pārvalda "Airport Hotels Fund" vadītājs.

"Pievilcību šim tīklam nodrošina arī labi attīstītā lojalitātes programma, kas 2020. gadā sasniegs 100 miljonus dalībnieku visā pasaulē un vispārējā zīmola "Hilton" atpazīstamība" - papildina E. Kazbars (E. Kazbaras).

Projektam izveidota spēcīga komanda

Viesnīcas vadībai izraudzīts "Apex Alliance Hotel Management", neatkarīgs viesnīcu pārvaldības uzņēmums. Šobrīd "Apex Alliance Hotel Management" jau pārvalda 6 viesnīcas, trijās valstīs un ir ieplānojis līdz 2022. gadam pārvaldīt vēl 10 viesnīcas. Tā nav pirmā "Apex Alliance" sadarbība ar "Hilton".

"Hilton" ir lidostu viesnīcu pionieri. Šī zīmola pirmā lidostu viesnīca tika atvērta 1959. gadā Sanfrancisko. "Hilton" ir izveidojis plašu un labi attīstītu pārdošanas un mārketinga platformu un dalās ar savā kompetencē (angļu val. know-how) lidostu viesnīcu pārvaldības jomā. Mēs kā operators jūtamies droši par veiksmīgu Rīgas lidostas viesnīcas projekta īstenošanu un pārvaldīšanu." - apgalvo "Apex Alliance Hotel Management" attīstības vadītāja Brigita Aleksandravičūte (Brigita Aleksandravičiūte).

"Pagājušajā gadā atklājām "Hilton Garden INN Bucharest Airport" un jau varam priecāties par labiem rezultātiem. Uz to pašu ceram arī Rīgas projektā". - papildina B. Aleksandravičūte (B. Aleksandravičiūte).

Viesnīcas būvdarbiem ir izraudzīts viens no Latvijā vadošajiem būvuzņēmumiem "UPB".

„Hampton by Hilton Riga Airport” ir „UPB” „Design & Build” projekts. Viesnīcas būvprojektu minimālajā sastāvā ir izstrādājis Diānas Zalānes projektu birojs. Uz tā bāzes UPB grupas uzņēmums „Būve un Forma” izstrādā pilnu tehnisko projektu BIM vidē. Būvdarbi tiks uzsākti nākamajā gadā un tos veiks cits UPB grupas uzņēmums „UPB Nams”. - procesu komentē „UPB” pārstāvis

Viens no vairākiem fonda projektiem

Viesnīca pie Rīgas lidostas ir trešais "Aiport Hotels Fund" attīstāmais projekts. Jau šī gada aprīlī tiks atklāta "Park Inn by Radisson Vilnius Airport Hotel & Business Centre" Viļņas lidostas tuvumā. Otrās viesnīcas būvniecība pie Krakovas lidostas tika uzsākta jau pagājušā gadā. Šobrīd attīstāmajiem trim lidostu viesnīcu "Aiport Hotel Fund" projektiem ir piesaistīti vairāk nekā 18.5 miljoni eiro no individuālajiem investētājiem.

Projekta ambīcijas pastāvīgi aug

Ideja būvēt viesnīcas pie starptautiskajām lidostām veiksmīgi tiek attīsta no 2017. gada. Projekta iniciatori dalās ar ambīcijām un tic, ka fondam izdosies pilnveidot portfeli līdz starptautiskam līmenim un piesaistīt lielu ārzemju institūciju investētāju. "Šādu spēlētāju interesētu tikai lielu viesnīcu pakete, kas izceļas ar stabilu ģeogrāfisko diversifikāciju. Projektu konsolidācija rezultātu sniedz ne tikai idejas iniciatoriem, bet arī visiem projektam piesaistītājiem investētājiem." - apgalvo E. Kazbars (E. Kazbaras)