Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Notiks tradicionālo danču festivāls "Baltijas danču naktis"

No 2. līdz 4. oktobrim Rīgā notiks starptautiskais tradicionālo deju jeb danču festivāls "Baltijas danču naktis".

Festivālā aicināts piedalīties ikviens, kuru interesē apgūt vai vienkārši pavērot 19. un 20.gadsimta sākumā tautā dejotās dejas. "Baltijas danču nakšu" dalībnieku vidū ir dejotāji un danču muzikanti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Ideja rīkot "Baltijas danču naktis" radās, redzot lielo danču entuziastu pulka pieaugumu visā Latvijā, bet jo īpaši Rīgā, kur jau daudzus gadus darbojas "Rīgas Danču klubs", regulāri organizējot danču vakarus ar vienkāršām, neapdarinātām un viegli apgūstamām latviešu un kaimiņu tautu tradicionālajām dejām. Pēdējā laikā danču vakari kļuvuši par daudzu mūsdienīgu dažāda vecuma cilvēku patīkamu un veselīgu brīvā laika pavadīšanas veidu.

Festivālā piedalīsies Baltijas valstu un Ukrainas tradicionālo deju kolektīvi un klubi, Latvijas folkloras kopas, tautas mūzikas kapelas un individuāli dalībnieki. Festivālu rīko Rīgas Danču klubs, kurš festivāla laikā atzīmēs arī savu 20. darbošanās gadskārtu. Kopš Rīgas Danču kluba izveides tradicionālo deju jeb danču kustība ir paplašinājusies un nu jau aptver visus Latvijas novadus. Regulāri notiek danču vakari gan Rīgā, gan Cēsīs, Ventspilī, Olainē un citur Latvijā. Jau astoņus gadus tiek organizētas arī tradicionālo deju seminārnometnes dažādās Latvijas vietās.