Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīga esot viena no drošākajām Eiropas pilsētām

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Rīgas pašvaldības policijā (RPP) pagājušajā gadā izsaukumu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī, taču RPP priekšnieks Juris Lūkass ir pārliecināts, ka Rīga ir viena no drošākajām Eiropas pilsētām.

Pērn RPP saņemti 115 253 izsaukumi, kas aptuveni ir tādā pašā līmenī kā gadu iepriekš. "Izsaukumu skaits pēdējos gadu ir palielinājies, bet pagājušais gads ir unikāls ar to, ka izsaukumu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī," piebilda Lūkass.

Lai arī policijai ir problēmas ar jaunu darbinieku piesaistīšanu un lielo slodzi, Lūkass ir pārliecināts, ka viņš neredz iemeslu, kāpēc policija nevarētu nodrošināt savu pakalpojumu kvalitāti līdzšinējā līmenī.

"Nenāk cilvēki pie mums strādāt, bet potenciālo pretendentu kvalitāte ir diezgan zema. Turklāt viens no būtiskākajiem iemesliem ir atalgojums, proti, vidēji kārtībnieks saņem 750 eiro pēc nodokļu nomaksas. Man šķiet, ka šis nav adekvāts atalgojums ņemot vērā policijas īpatnības," skaidroja Lūkass.

Pērn RPP redzeslokā nonāca 113 233 persona no tām 16 525 par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu vai uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Lūkass kā būtiskāko iezīmi minēja to, ka pērn policijas darbinieki apkalpoja 1 452 izsaukumus par ģimenes konfliktiem un tas ir par 31% mazāk nekā gadu iepriekš.