Ūdens līmenis pie Māras dīķa nekrītas, applūdis ugunsdzēsēju depo Akmeņu ielā

© Youtube

Naktī ūdens līmenis pārplūdušajā Rīgā, Mārupītē ir cēlies vēl par 20 centimetriem un pašlaik tramvaja sliedes klāj 40 centimetrus bieza ūdens kārta. Patlaban ūdens līmenis nekrītas, un sācis arī applūst ugunsdzēsēju depo Akmeņu ielā.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis nra.lv informēja, ka ūdens līmenis ap Māras dīķi turpina celties, un šobrīd ir slēgta satiksme arī Uzvaras bulvārī, Akmeņu ielā un Jelgavas ielas posmā. Applūdušas arī četras ēkas.

Glābšanas dienests patlaban atsūknē ūdeni O. Vācieša ielā un Uzvaras bulvārī, tomēr problēmas rada tas, ka atsūknēto nav kur likt, nra.lv norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. Māras dīķa apkaimē iedzīvotājiem ir applūduši māju pagrabi, problēmas rada arī pārplūdušās atejas.

Patlaban VUGD sākuši veidot maisu aizsprostus pie sava depo Akmeņu ielā, jo draud applūst ugunsdzēsēju garāžas. Šobrīd applūdusi Arkādijas parka apkārtne, tostarp zem ūdens atrodas arī tuvumā esošais stadions - pa futbola laukumu tagad peld pīles. Patlaban ūdens līmenis nekrītas.

Kā ziņots, vakar Rīgā pārplūda Mārupīte un ūdens sasniedza Ojāra Vācieša ielas braucamo daļu. Līdz ar to šodien ir slēgta transporta satiksme O.Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Vakar tika pārtraukta arī 10.maršruta tramvaja satiksme un tika pieņemts lēmums tramvaju novirzīt maršrutā uz depo un pasažierus tālāk pa maršrutu pārvadāt ar autobusiem. "Rīgas satiksme" ir gatava jebkurā brīdī atjaunot 10.tramvaja kustību visā maršruta garumā, tiklīdz to ļaus ceļa stāvoklis.

Izvirzītas divas versijas par Mārupītes applūšanas iemesliem - vai nu ar dažādiem atkritumiem aizsprostota Mārupītes caurteka pie "Dinaz" degvielas uzpildes stacijas, vai arī pie aizsprosta vainojami bebri.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais