Pārplūdušās Mārupītes dēļ slēdz satiksmi O. Vācieša ielā

Ir pārplūdusi Mārupīte un ūdens jau ir sasniedzis Ojāra Vācieša ielas braucamo daļu, aģentūru LETA informēja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Līdz ar to šodien un rīt, 6.septembrī, būs slēgta transporta satiksme O.Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Kā skaidroja Kononova, pēc šīs nedēļas lietavām Mārupīte pārplūdusi un ūdens nonācis arī uz O.Vācieša ielas braucamās daļas - tā dziļums ir 30 centimetri. Problēmas izraidījusi šauras caurteka, kura ir aizsērējusi vai aizsprostota.

Pašvaldības dienesti strādā notikuma vietā, lai novērstu pārplūdi. Uz notikuma vietu šovakar dosies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), lai novērtētu situāciju.

Aculiecinieku novērojumi liecina, ka applūdusi Arkādijas parka apkārtne, tostarp zem ūdens atrodas arī tuvumā esošais stadions - pa futbola laukumu tagad lepni peld pīles.

Uz laiku pārtraukta 10. tramvaja kustība.

Latvijā

Latgales rajona tiesā Rēzeknē prokurore tiesu debatēs ir lūgusi piespriest vienu gadu un sešu mēnešu cietumsodu biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" projektu vadītājai Ievai Raubiško apsūdzībās par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu personu grupai.

Svarīgākais